Go Back

Opskrift på en let og lækker chiagrød

Susskovgaard
I dag giver jeg jer opskriften på en let og lækker chiagrød. Og det er faktisk min all time favorit overnight chiagrød med mangokompot, müsli og frisk kiwi på toppen.
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 timer
Ret Morgenmad
Antal 4 personer

Equipment

  • Skål med låg
  • Røreske
  • Stavblender (til kompoten)

Ingredienser
  

  • 2 spsk chiafrø
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dåse kokosmælk Jeg bruger den almindelige udgave
  • 1-2 spsk skyr, A38 eller creme fraiche Afhængig af hvilken konsistens du ønsker

Mangokompot

  • 1 frisk lime saft
  • 1 tsk honning
  • 1 pose frosen mango

Topping

  • ristede kokosflager
  • 2 spsk müsli
  • 1 kiwi

Sådan gør du
 

  • Bland kokosmælk med chiafrø og vaniljesukker. Rør det godt igennem og stil det i køleskabet til næste dag.
  • Rør chiagrøden godt igennem igen inden brug, så der ingen klumper er.
  • Tilføj nu 1-2 spsk Skyr, A38 eller creme fraiche for at få en lidt lettere konsistens.
  • Nyd chiagrøden og mangokompoten afkølet. toppet med müsli og kokosflager (der kan også bruges hindbærkompot og andre friske bær).
    Mangokompoten kan enten ligges som læg, i toppen eller i bunden, det er hvad man lige føler for.

Mongokompot

  • Hæld de frosne mangoer i en gryde og giv det et lille opkog
  • Hæld limesaften og honning ved de frosne mango stykker
  • Tag stavblenderen frem og giv det en tur, til det er en ensartet masse.
Keyword Chiagrød, chiagrød med kiwi, mango kompot, overnight chiagrød