Rejseguide til Porto

Som lovet så kommer der hermed en rejseguide til Porto, Portugal. Rejseguiden kommer til at indeholde tips til seværdigheder i Porto, transport, praktiske oplysninger, vores yndlingsmadsteder, hvor vi boede og selvfølgelig hvilke løbeturer vi tog på 🙂

Must see seværdigheder i Porto

Der er et væld af seværdigheder du kan se i Porto, men alt afhængig af, hvor lang tid du har i Porto, så vil jeg anbefale dig at håndplukke nogle af dem forinden.

Porto er faktisk en relativ lille by i forhold til mange andre storbyer, som jeg har besøgt, men alligevel stor nok til at man sagtens kan bruge 3 dage i byen og mere er ikke nødvendigt. Selve Porto by har 270.000 indbyggere, men hvis man regner forstæderne med, så har du altså 1,6 millioner mennesker. Alt er dog i gå afstand i byen og jeg vil faktisk bare anbefale dig at pakke nogle gode sko og se byen fra fods.

Fly til Porto

Vi tog Ryanair til Porto og gav 2250 kr. i alt for os begge med tilkøbt sædevalg og 10 kg håndbagage. Flyveturen tog 3,5 time.

Transport fra lufthavnen

Fra lufthavnen til centrum af Portugal tog vi metroen, linje E (lilla) og gik fra metroen til lejligheden som vi havde lejet gennem Airbnb. Det koster meget meget lidt med offentlig transport i Portugal og ellers kan BOLT også anbefales i stedet for taxa. Du kan allerede hjemmefra downloade appen og have den klar til brug 🙂

Valuta

Det kan anbefales at have lidt euro med hjemmefra. I flere af de små kiosker og butikker tager de kun imod kontanter eller kort som er udstedt i Portugal. Heldigvis for Jonas havde jeg kontanter på mig, da han havde bestilt pizza slices, hvor de kun tog imod kontanter 😉

Strømstik

Det samme som i DK, så du behøver altså ikke adapter.

Hvor skal man i Porto

Her er jeg slet ikke ekspert, men det sted vi endte med at bo lå virkelig godt. Vi boede selv i centrum af byen og havde nærmest alt indenfor vores rækkevidde. Vi havde valgt at booke en Airbnb lejlighed, så vi havde god plads og et lille køkken, så vi kunne spise morgenmad derhjemme. Mest af alt fordi vi jo ofte løber om morgenen og vi ikke gider have en bagkant på vores ferier og så er det rart bare at kunne spise morgenmad, når vi vil. Vi lejede denne lejlighed her gennem Airbnb. Billig og perfekt beliggenhed.

MEN husk ørepropperne. Vinduerne er ikke lydisoleret på nogen måder og der er en travl gade lige ude foran. Selvom det larmede nonstop, så sov vi fra det hele og sov virkelig godt – utroligt nok. Vi gav også kun 1600kr for 3 nætter her, så det synes jeg er en helt fair pris.

Seværdigheder i Porto

 • Luis broen ( en fed fed udsigt og samtidig lidt nervepirrende at gå over, hvis man ikke er så glad for højder 😉 ) Du kan dog vælge at gå over på det nederste plan, om ligger lige over vandet og altså knap så højt oppe.
 • Sporvogn 22 – tag en tur i den gamle sporvogn (hav gerne nogle kontanter på dig til betaling)
 • Livraria Lello – Gammel boghandler (Harry potter lignende) – den nåede vi desværre ikke, men på billederne så det virkelig hyggeligt og fint ud.
 • Burmester – forenden af Luis broen, hvis du er til portvin eller gerne vil på en rundvisning med smagsprøver, så book en tur her. Kom i god tid, da den engelske version hurtig sælges. Ellers har jeg hørt godt om Sandemans kældre
 • Palacia da Borsa – historisk bygning som er på UNESCOS liste
 • Mercado bolhao – madmarked som er et kig værd. Forvent dog ikke et kæmpe madmarked, men et småt og hyggeligt et 🙂
 • Palacia Episocopal – bygning med en smuk facade. Så vidt jeg ved, så bor biskoppen her.
 • Jardins do Palacio de Cristal – smuk smuk park med en fantastisk udsigt. Der var en del fritgående høner, haner + kyllinger, påfugle + deres unger i parken. Bonus info – hanen er Portugals nationssymbol.
 • En gåtur langs havnefronten – hvis du har tid, så kan det også anbefales at stoppe op, tage en kold lemonade på en af de mange cafeer og bare nyde udsigten.
 • Kabelvogn – ved broen Luis og havnefronten finder du også en kabelvogn, som kan transportere dig enten op til broen eller ned fra den.
 • WOW porto – det nåede vi ikke selv til, men den var på min liste. Det er et nyere distrikt med forskellige museumer og restauranter. Det skulle være ret insta-worthy og cool 🙂
 • Borg lige ved Luis broen – jeg kan ikke huske, hvad den hedder, men den er ikke til at undgå at se, hvis du befinder dig ved Luis broen.
 • Løvespringvandet – denne så vi som en del af vores runseeing. Et ret standard springvand med løver efter min mening.

Udover ovenstående bør du gøre dig selv den tjeneste og bare slentre igennem byen og se de fine gamle bygninger. Mange af dem har de klassiske blå/hvide klinker 🙂

Madsteder som jeg kan anbefale

 • Guaka – mexicansk mad. Virkelig et hyggeligt sted. Det lå lige overfor hvor vi boede. Book gerne bord inden. Stemningen er hyggelig og maden virkelig god. De laver også drinks og vær opmærksom på at de har et stort ur, som de sætter til 45 min og de så kommer og serverer lemoncello eller tequila 🙂
 • Garden Porto Cafe – virkelig virkelig lækker brunch 🙂
 • Honest greens – så lækker grønt mad. Der er varme salater, kolde salater, surdejsbrød, sødkartoffel fritter og meget meget mere. De har også h20 refill med smag – kan klart anbefales 🙂
 • Boa Bao – asiatisk mad. Jeg var fan – men Jonas ikke.
 • Muti italiensk mad. De bedste pizzaer jeg nogensinde har fået. De smagte fantastisk!
 • Manteigariaher kan du få en af deres populære portugisiske kager; pastel de nata.
 • Zeinth brunch – så lækker brunch. De har også burgere OG lækre fyldige pandekager 🙂

Ps. jeg har linket til alle ovenstående madsteder, så du selv kan se hvilket mad de har og priserne 🙂

Styrketræning i Porto

Jeg fik slæbt Jonas med i fitnesscenter i Porto. Fitness Hub mener jeg, at det hedder. Jeg købte billet til os på TrainAway appen. Det koster 70kr med gebyr. Vi tog både en omgang styrketræning og lidt tempo på løbebåndet, hvilket var fantastisk fordi det jo selv sagt var ret så fladt på løbebåndet fremfor alle bakkerne op og ned udenfor.

Første løbetur i Porto

Vi sov lidt længe første dag, da vi ankom relativ sent dagen før og trængte til at sove indtil vi vågnede. Det betød så også at vi kom ud og løbe vores runseeing løbetur lidt sent, men det gode ved Porto er at byen ikke er mega turistet og stor, så det kan faktisk godt lade sig gøre at løbe i menneskemængden. Vi fandt faktisk en rute i Garmin som hed “Runseeing” på omkring 10 km. Den førte os til en række seværdigheder og parker.

Pacet bliver selvfølgelig sat ned og det blev til lidt zig-zag løb. Men altså det har også sin charme. Løb skal i min optik ikke altid handle om distance og pace, men det kan også lige så godt være en del af oplevelser og det at se nye ting. Og derudover så er Porto altså ret så bakket. Ideelt sted til at få løbet dine bakkeintervaller eller god træning til inden Eremitageløbet 😉 Vi så maks. en løber på vores tur, men jeg giver altså højdemeterne skylden.

Anden løbetur i Porto

Anden løbetur i Porto gik ned til vandet og promenaden. OG her mødte vi altså en del flere løbere. Ruten langs vandet var flad som en pandekage og det var pludselig meget lettere at få lidt fart på og løbet føltes let igen. DEJLIGT efter at have kæmpet sig op og ned af alle de bakker og højdemeter 🙂 Man kan løbe langs begge sider og det er altså noget så hyggeligt at løbe der om morgenen i roen og bare nyde den lækre udsigt og vandet – det kan klart anbefales.

Vi løb faktisk alle dagene vi var i Porto – vi elsker løb og at se nye byer på den måde. Og selvom man ikke kender byen på forhånd så kan man sagtens få en god løbetur ud af det. Inde på Garmin appen er der ruter, som i forvejen er lavet (og prøvet af andre) som du også sagtens kan downloade og sende til dit eget ur. Du kan se min guide til, hvordan du finder ruter i Garmin lige her.

Der er meget meget mere at sige om Porto – MEN jeg vil hellere anbefale dig at pakke kufferten og komme afsted og opleve Porto på egen hånd. Det er ikke et sted, man fortryder at tilbringe sin tid på efter min mening. Og hvis du har mere tid og mod på at opleve mere, kan du jo gøre som os og tage videre til Lissabon og få endnu en storby med på turen. 

Kærligst K,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait