Anmeldelse af ADIDAS ADIZERO PRIME X STRUNG

ADIZERO PRIME X STRUNG er nu endelig kommet i min løbeskossamling. YES! 😀 Jeg har allerede en racesko fra Adidas, nemlig Adidas Adizero PRO 3, men det udelukker selvfølgelig ikke, at jeg afprøver denne fartmaskine. Hvis jeg skulle omsætte de her Adidas modeller til Nike, så ville jeg kalde Adidas Adizero Pro 3 for Vaporfly modellen og STRUNG for Alphafly. Dog med det i mente, at der er tale om helt forskellige sko og forskellige opbygninger, men HVIS jeg skulle sammenligne, så var det de to jeg ville vælge. Personligt er jeg mere til denne end alphafly.

Hvad jeg vil fremhæve ved ADIZERO PRIME X STRUNG

Det jeg selv bider mærke i ved denne sko er selvfølgelig overdelen, som er lavet som en STRUNG overdel. Nu tænker du nok, hvad STRUNG nu er og det kan jeg egentlig godt forstå. Det får du en lynhurtig forklaring på her:

“STRUNG er en tekstilinnovation, der omdanner atleters data til et dynamisk materiale, der er tilpasset atletens behov. Det gør det muligt at kortlægge og programmere forskellige fiberegenskaber tråd for tråd. Med en fleksibel og sømløs letvægtsfølelse i bomuld omkring foden, hjælper STRUNG med at optimere din komfort og støtter dig i dit løb.” – Det er tyvstjålet fra Top4running, da jeg faktisk heller ikke selv vidste hvad pokker det var inden, men det er nice at løbe med 🙂

Derudover er det ikke til at undgå at bemærke højden og sålen på denne sko. SHIT en plateau sko tænkte jeg først – der må gemme sig nogle goodies i den sål. OG ganske rigtigt – der gemmer sig nemlig en Prime X-ydersål, der er pakket med ENERGYRODS i kulfiber (carbonplade) og tre lag LIGHTSTRIKE PRO for at give et spændstigt løb. Så i de 50mm stack height gemmer der sig altså en masse goodies som du kan drage fordel af på de lange distancer 🙂

Derudover er bunden/sålen lavet af Continental som Adidas er kendte for. Det giver et godt greb på vejen og i svingene synes jeg.

De kolde facts om ADIDAS ADIZERO PRIME X STRUNG

Hældrop

Hvis du ikke ved, hvad hældrop er så får du her en lynhurtig intro til det. Hældrop indikerer højde forskellen på hælen og forfoden. Jo højere hældrop, jo stejlere vinkel mellem forfod og hæl. Løbesko kommer med hældrop alt fra 12mm til 4mm. De helt klassiske løbesko ligger ofte med et hældrop på 10-12mm.

ADIDAS ADIZERO PRIME X STRUNG kommer med et hældrop på 8,5mm. I og med hældroppet er på 8,5mm vil det også gøre, at du automatisk lander mere midt på foden/hælen. Skoen er ikke lige så aggressiv som fx ASICS Metaspeed Sky +, som har et hældrop på 5 mm, hvor du automatisk lander mere på forfoden. Du får ikke helt samme: Jeg vil fremad nu” følelse med denne sko, men det er i min mening heller ikke lige så nødvendigt, når vi har at gøre med en sko som faktisk egner sig til de helt lange distancer, såsom maraton. Til sammenligning har Alphafly et hældrop på 8 mm, så de er altså noget lig hinanden her.

Løbestil

Skoen er henvendt til den neutrale løbestil.

Stack heigt

Vi har at gøre med en sko, som har en høj stack height på hele 50mm. Den er derfor heller ikke godkendt for konkurrence løbere til race. Her må skoen maksimalt have en stackheight på 40 mm. På bane mener jeg højden er 25 mm. Men som almindelig dødelig løber som jeg er skoen selvfølgelig godkendt 🙂

Vægt

En str 42 2/3 dele vejer 255 gram. En lidt tungere sko sammenlignet med ASCIS Metaspeed Sky +, som kun vejer 205 gram og Alphafly som vejer 222 gram for lignende størrelse.

Min vurdering af ADIDAS ADIZERO PRIME X STRUNG

Det er virkelig en lækker sko! 🙂

Den er så komfortabel at have på, god bredde ved tæerne, så der ikke er noget der klemmer eller sidder for stramt. OG den føles stadig god efter et halvmaraton og halvhævede fødder. Der vinder skoen virkelig point ved mig. Det skoen også vinder point på er, at selv ved moderat fart, så er det som at skoen giver noget igen – ekstra fart. Det er ikke en joggesko – og bestemt ikke en sko til gang.

Jeg kan godt savne stabilitet og støtte i hælen i flere løbesko, men det er bestemt ikke noget denne sko mangler – tværtimod. Det føles som at gå på puder med skoen på, så let, lækker, bouncy og komfortabel. På trods af den højere vægt, så føles skoen slet ikke sådan på foden. Den føles let.

Det negative ved denne sko må være stack height på 50 mm. Negativt da det er en utrolig høj sko og det føles altså som at man er bambi på glatis på brosten og ujævnt underlag. Så et godt tip er: find et forholdsvist jævnt underlag at løbe på 🙂 Derudover synes jeg ikke, at man ved de lavere paces får det optimale ud af skoen – så der skal altså moderat fart på, før skoens fulde egenskaber kommer frem.

Alt i alt en lækker racesko der egner sig godt til tempoturer, races (selvfølgelig) og de helt lange turer. Til de helt hurtige intervaller synes jeg personligt, at den er lidt for langsom i optrækket, der foretrækker jeg personligt en sko med et lavere hældrop, hvor jeg kommer mere frem på forfoden. Den er bygget til at give dig fart og god stabilitet over lange distancer. Den har din fod, når du bliver træt. Alt i alt en fantastisk racesko til de lange distancer.

Alt afhængig af hvordan du slider på dine løbesko og hvilket underlag du løber på, så vil jeg sige du har en sko der har omkring 600-1000km i sig.

REKLAME – koden Kirstinetri kan som altid bruges for at få ekstra rabat på Top4running.

Kærligst K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait