Mine anbefalinger til cykeltøj

I dag skal det handle om cykeltøj og for en gangs skyld ikke løb. Utroligt nok ikke? 😉

Tidsmæssigt fylder løb mere i min hverdag end cykling. Særligt efter at vi har startet vores egen lille podcast op omkring netop løb. Du finder den her, hvis du vil lytte med og høre mere om løb. MEN det gør jo ikke at cykling ikke også skal have lov til at fylde herinde på bloggen. Jeg cykler trods alt stadig og elsker det. Så i dag får du altså mine tips til cykeltøj og hvor du kan anskaffe det forholdsvist billigt.

Hvilke bibs kan jeg anbefale

Bibs står i denne sammenhæng for “cykelbukser” eller “cykelshorts”. Og er en af de allervigtigste ting – altså hvis du spørger mig. Det er for mig afgørende at mine bibs hverken niver, skraver, irriterer eller på anden måde er trælse at have på.

Mine krav til bibs er følgende;

  1. De skal være komfortable og have en god pasform
  2. Der skal gerne være en form for kant i buksebenet, fx en silikonekant, så de ikke kravler op
  3. Der skal være en god fast og ergonomisk pude i
  4. De skal være åndbare og skal ikke føles som at have en ble på (KÆMPE no-go!)

Du tænker måske allerede, “hvordan ved jeg om puden er god?” og nogle gange er der ikke andre måder at finde ud af det på, end at købe et par og afprøve dem. MEN nu har jeg efterhånden prøvet en del forskelligt og kan klart anbefale bibs fra Fusion. Særligt dem her er jeg fan af. De hedder “Womens C3 Bib Shorts” og koster 1100kr, når de ikke er på tilbud 🙂

Derudover kan jeg anbefale Fusion C3 Shorts Unisex . De står til 950kr og er virkelig fede i den blå farve. Du kan derudover på Kaisersport få 20 % på dem med koden ” KSOFRIENDS20″. Ikke reklame, blot et tip til andre hvis I gerne vil opnå lidt rabat på et par gode bibs.

Min oplevelse er at de virkelig holder pasformen og kan bruges i mange år. Jeg kan cykle i 5 timer uden at få ondt i numsen med dem på og vigtigst af alt er mine ædlere dele også i god stand efter 5 timer (siger man også det som kvinde egentlig?).

Hvilke jerseys kan jeg anbefale

Og her skulle man måske tro at jeg ville anbefale fusions bluser også. MEN jeg går ikke efter nogle bestemte mærker, men netop god kvalitet og god pasform. Og hvis der så er nogle fine farver og designs så er det jo bare bonus. Men selve udseendet på tøjet ser jeg jo alligevel ikke selv, når jeg cykler, så det kommer i 2. række 😉 I min optik er bluserne heller ikke lige så vigtige som bibs, da de ikke har helt samme funktion og krav at leve op til. Dog er de jo heller ikke til at undvære. Jeg plejer at have alt muligt grej bag i blusens lommer, gels, mobil, nøgler hjem til, Co2 pumpe osv. De er godt fyldte og kan ikke undværes.

Mine krav til cykeljersey er følgende;

  1. God pasform
  2. Lommer bag på til opbevaring
  3. God kvalitet, så den ikke ser forvasket ud efter få gange
  4. Silikonekant for neden, så blusen bliver hvor den skal
  5. Sekundært er designet. Det ser jo bare ekstra lækkert ud, at det matcher.

Jeg kan virkelig anbefale jerseys fra AGU. Og grunden til det er såre simpel. De opfylder alle mine kriterier PLUS de er prisvenlige. De kører også ofte med sale, så du kan faktisk score en bluse til en helt fair pris. Lige nu kan du fx få en af mine favoritter på sale til 299kr. Og det er altså en ganske fair pris for en cykelbluse. Reklame fordi jeg tidligere har haft et samarbejde med dem.

Langeærmet + lange bibs til forår + efterår

Her bruger jeg igen langærmet fra AGU og gerne også en vest udover den langærmet, hvis vinden er kold. Vesten tager en del af vinden og holder din core varm. Det er lidt som med løb – så længe coren er varm, så er du godt dækket ind.

Af vest kører jeg selv med denne her. Den er, indrømmet, i den dyre ende, men det er også den eneste jeg ejer. Her er der ikke brug for flere, da den altid er på som yderste lag og ikke bliver klam og svedig.

I forhold til lange bibs da har jeg egentlig indtil i år kørt med løse ben fra fusion, som jeg bare kan tage af og på alt efter temperaturen. I år har jeg dog fået mig et par lange bibs fra AGU som er ganske fine. De gør jobbet og der er ikke en finger at sætte på dem, men altså fusion bibs har bare fået min kærlighed. Dog er farverne og designet noget pænere ved AGU, så hvis det vægter for dig, så kan jeg kun anbefale deres bibs, da de bestemt intet fejler.

Jeg håber, at du blev lidt klogere på cykeltøj – happy shopping 🙂

KH K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...