Lynguide til energi indtag

I dag får du verdens mest simple og korte guide til, hvordan du kan beregne dit behov for energi indtag under løb eller fx triathlon 🙂

FORDI der er er selvfølgelig forskel på, hvor meget energi du har brug for i forhold til din vægt.

Sådan finder du ud af, hvor mange gram kulhydrat du skal bruge pr. time

Den beregning du kan gøre brug af er som følgende;

  • 1 gram kulhydrat pr. kilo kropsvægt i timen

Lad mig komme med to eksempler:

  • Hvis du vejer 52 kilo, så skal du altså bruge 52 gram kulhydrat i timen. Og en en gel fra fx Purepower er der 23 gram kulhydrat i, så det vil svare til 2 gels i timen.
  • Hvis du vejer 90 kilo, så skal du bruge 90 gram kulhydrat i timen. Her kan du både tage gels, chews og supplere med carborace.
Chews

Halv og helmaraton energi indtag

Helt standard anbefales det at du indtager 30-60 gram kulhydrat pr. time ved fx halvmaraton distancen, og hvis du er ude i marathon distancen anbefales der fra 60-90 gram pr. time. Hvis du vil læse mere om netop dette, så kan du finde et tidligere indlæg her om det 🙂

Det bruger jeg selv

Personligt bruger jeg selv følgende i min træning:

Afslutningsvist

Jeg har linket til de chews, carborace og gels som jeg selv bruger i min træning. Da jeg har samarbejde med Purepower, så #reklame. OG en rabatkode på 15% med koden Power15 til alt på Purepowers hjemmeside. Hvis I køber igennem de link jeg har linket til, så støtter I også samtidig mig og bloggen her 🙂

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...