Hvorfor have mere end ét par løbesko

I dag skal det handle om vigtigheden af at veksle imellem dine løbesko og gerne have flere end ét enkelt par løbesko. Grunden til at du gerne vil have mere end ét par løbesko er ganske simpel – men ikke lige noget man som løber altid tænker over. Særligt ikke i begyndelsen af ens løbekarriere – jeg gjorde i hvert fald ikke 🙂

3 grunde til at du skal have mere end ét par løbesko

1. Første grund er at mellemsålen i dine løbesko skal have lov til at rette sig ud igen efter din løbetur. Det tager typisk 24 timer 🏃🏻 HVIS skoen ikke får lov til at restituere tilstrækkeligt, så vil du også opleve at den stødabsorberende effekt vil falde betydelig hurtigere 📉. Det der egentlig sker er at skummet ikke får lov til at rette sig ordentlig ud igen, hvis du løber i skoene igen indenfor et kort tidsinterval.

2. Anden grund er at med flere løbesko vil du også belaste dine ben på forskellig vis.

Tag fx en sko med et hældrop på 10 mm vs en sko med et hældrop på 4 mm – der vil være en betydelig forskel i, hvor belastningen ligger 🏃🏻 Ved at skifte imellem dine sko, flytter du også belastningen på dine ben og dermed kan det også være med til at skadesforebygge.

3. Tredje grund er hvis dine sko bliver våde under løbeturen, så skal der være tid nok, til at de når at blive tørre igen før de skal med ud på tur. Fugt og lim går desværre ikke hånd i hånd og hvis du alligevel bruger din sko igen, selvom den ikke er helt tør kan det have en indvirkning på holdbarheden af dine løbesko. OG så er det jo lige så godt givet ud at købe to par sko, som så holder i længere tid.

Min egen hemmelige 4 grund til at have mere end 1 par løbesko, er at det er fedt at få nye løbesko og komme ud og afprøve dem. Det giver mig et eller andet på motivationsfronten 😉 Den der følelse af at åbne æsken med nye sko, prøve dem på og de første par kilometer i dem. Sig ikke jeg er den eneste der har den grund 😉

Kategorier med løbesko

Personligt har jeg opdelt mine løbesko i kategorier som er følgende;

  • Konkurrencesko
  • Interval sko
  • Rolig tur sko
  • Lang tur sko
  • Trail sko/off road

Der er så nogle af skoene som går igen i nogle af kategorierne og selvom jeg har nogle yndlingssko, så prøver jeg ikke at løbe i dem to gange i streg 🙂

Hvis du er i tvivl om, hvornår dine løbesko bør stille træskoene, så kan du læse mere her om hvordan du spotter det 😉

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...