Cykelruter ved Playitas

I dag vil jeg komme med de cykelruter, som jeg kan anbefale på Fuerteventura ved Playitas. Jeg kan lige så godt starte med at sige, at der er mange ruter at vælge imellem og nogle af dem kan selvfølgelig også kombineres. Men hvis du har en uges ferie på Playitas, så kan jeg i hvert fald anbefale nedenstående ruter.

Landskabet på Fuerteventura

Det kan godt være et ret blæsende vejr, som møder en på Fuerteventura. Det er derudover tydeligt at se, at vi befinder os på en vulkan ø. Det er meget øde og knap så grønt. Faktisk sker det kun i nogle få uger om året, at Fuerteventura står grøn grundet minimal regn. Fuerteventura har dog sin egen charme.

Det at komme ud og prøve kræfter med bjergene og få nogle højdemeter i benene kan i sig selv noget. Nedkørslerne er også ret sjove – når man altså lige har vænnet sig til hårnålesving. Fun fact så stod der en ged midt på vejen ned af et bjerg. Vi kom med plus 60 km/ timen og krydsede fingere for at den ged blev, hvor den skulle :O Gudskelov blev den stående! Ingen skade sket 😀

1. rute – 58 km Tuineje – Antigu

Du kan finde ruten under navnet “ 58 km Tuineje – Antigu – FV2” inde i Garmins app under fanen “baner”.

Ruten byder på 391 højdemeter og på den ene side ud af er der som regel altid modvind og flest højdemeter, hvorimod hjemturen byder på medvind og en mere flad strækning. Så der kan der komme god fart på 😉 Og af en eller anden mystisk årsag er der også altid modvind på vej hjem af den lyserøde sti ved Playitas – knap så meget afrul over det 😉

2. rute – Playitas 80 km

Denne rute hedder blot ” Playitas 80 km”. Du kan igen finde den inde i Garmins app og sende den til enten dit ur eller cykelcomputer. Ruten er egentlig på 84 km og med (hold nu fast) 1625 højdemeter. Det er en tur op i bjergene. Det er en smuk tur, hvor du på hjemvejen kører igennem Antigua og igen får den mere flade strækning.

3. rute – Dejlig rundtur 🙂

Så kommer vi til en lang tur. Hele 118 km og 1578 højdemeter. Den hedder inde i Garmin “Dejlig rundtur :)” Den ligger også derinde under navnet “Playitas 166km – 1600hm”. Her kommer du ned til La Pared og vestkysten, hvor der altid er blæsende. Du kører forbi Zoo og omgivelser som allermest minder om en ørken. Herefter kommer du igen op i bjergene og op af Pajara og Betancuria for så igen at køre hjem igennem Antigua.

Pitstop på toppen af bjerget

4. rute 42 km rundtur

Denne her har jeg cyklet SÅ mange gange, men af mystiske årsager har jeg ikke fået den gemt på min Garmin app. Men den er altså 42 km og den har også et navn inde i appen, som minder om det. Der er få højdemeter, vi snakker omkring 300 højdemeter. Den er relativ hurtig at køre og god lige at starte ud med. Det er også den rute Playitas selv arrangerer som social ride.

Praktisk info

HUSK vand hjemmefra og fyld dunkene op. Der er små kiosker, tankstation osv. undervejs, men om søndagen er det meste lukket og så er det altså rart selv at have godt med proviante med 🙂 Du kan leje BMC cykler dernede med både elektroniske gear og mekaniske. Jeg vil anbefale dem med elektroniske gear, fordi de er nyeste og der er sjældent problemer med dem. En ide kan være allerede at booke cyklen hjemmefra via Playitas hjemmeside, så du er sikret at få den rigtige størrelse og cykel. Priserne kan du finde her og derigennem kan du også booke cykel.

Jeg har derudover skrevet lidt mere om Playitas og mulighederne på stedet her, hvis du vil læse mere om selve stedet.

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...