Anmeldelse af Asics SUPERBLAST

Asics SUPERBLAST er et af de sidst tilkomme løbesko i min samling og WHAT A SHOE 😀 Jeg er bestemt ikke skuffet – det er faktisk lige før det her par får ærespladsen i min løbesamling. Altså hvis jeg da havde pladsen til at sætte mine løbesko pænt frem og beundre dem. Det kommer på et tidspunkt og i så fald er den her sko altså oppe og konkurrere med mine Asics metaspeed sky +.

Det nye ved SUPERBLAST skoen er blandt andet stakhøjden og at den ikke har en forgænger, som så mange andre af modellerne har. Vi har her med en HELT NY model at gøre og derfor er der heller ikke tale om nogle opgraderinger og forbedringer. Der er dog nogle interessante ting ved netop denne sko, som jeg vil komme mere ind på i det nedenstående.

Hvis du har fulgt lidt med i mine tidligere anmeldelser af Asics løbesko, vil du også kunne lægge mærke til at min kærlighed til Asics løbesko vokser. Udviklingen som Asics har været på, og er på, har været bagom blæsende. Jeg husker stadig mit første par fra Asics. Vi skal helt tilbage til år 2012. Skoen var tung og stiv. Og jeg løb i dem et par gange og gik derefter over til Nike. De var ikke mig.

Jeg har derfor i mange år været en Nike pige og har ikke haft øje for Asics før for et par år siden. Og nu kan jeg ærligt sige, at min sko garderobe snart kun består af Asics sko. Og her snakker vi ikke kun om løbesko, men også om dagligdags kondisko fra Asics 🙂

Asics superblast set oppefra

Hvad Asics SUPERBLAST egentlig har at byde på

En af de ting jeg selv først lagde mærke til er letheden af skoen. Den vejer nærmest intet og føles nærmest som en fjer i ens hænder. Derudover er pasformen sublim. Overdelen som er lavet af letvægtig mesh giver nemlig god plads til tæerne og man har ikke den der følelse af, at ens tæer er klemt sammen. Samtidig med det er det en sko, som sidder godt til på ens fod og giver den støtte man har brug for til de lange turer såvel som til intervallerne på løbeåndet 🙂

Stackhøjden er i den absolutte høje ende. I hælen er den målt til 45,5 cm og 37,5cm i fronten. Jeg tror faktisk, at det er lige før den ikke må anvendes til races grundet den høje stakhøjde, men det må I ikke hænge mig op på.

Fantastisk støddæmpning: Mellemsålen på SUPERBLAST er stjernen i showet. Flytefoam Turbo teknologien gør, at SUPERBLAST kan tillade sig at have en høj stakhøjde uden at gå på kompromis med vægten. Under Flytefoam Turbo sidder der Flytefoam Blast Plus, som komprimere hinanden ganske perfekt og som giver nogle blødere landinger. FlyteFoam Blast Plus, Turbo-skummet giver en større følelse af lethed og en energisk fjerding ved hvert enkelt afsæt. Jeg kan kun sige, at du må ud og afprøve det på dine egne fødder 😀

SUPERBLAST har ikke en carbonplade i sig, men alligevel er det en stiv sko, som man altså ikke så let kan bøje. I og med det ikke er en raceshoe mangler jeg egentlig heller ikke carbonpladen.

Asics SUPERBLAST

De kolde facts om Asics SUPERBLAST

Hældrop

Hvis du ikke ved, hvad hældrop er så får du her en lynhurtig intro til det. Hældrop indikerer højde forskellen på hælen og forfoden. Jo højere hældrop, jo stejlere vinkel mellem forfod og hæl. Løbesko kommer med hældrop alt fra 12mm til 4mm. De helt klassiske løbesko ligger ofte med et hældrop på 10-12mm.

Asics SUPERBLAST kommer med et hældrop på 8mm. Et hældrop lige i midten. Mine Asics metaspeed sky+ har et hældrop på kun 5 mm og det gør man automatisk lander mere på forfoden og virkelig vil fremad. Til sammenligning så hvis du havde haft en sko med et drop på 10 eller 12mm, ville du automatisk lande mere på hælen. Hvis jeg skal prøve og beskrive det, så føles det som tunet mængdesko 😉

Vægt

En kvindesko som min vejer 210 gram. Så en virkelig letvægtssko. En aldeles fin vægt til en hurtigsko og temposko.  

Min vurdering af Asics SUPERBLAST

Det er virkelig en lækker sko! Den minder mig om Nikes variant, Nike Air zoom tempo %, blot taget til next level. De af jer der følger mig på instagram har nok også lagt mærke til, at jeg har løbet flere par Nike Air Zoom Tempo % på pension. Så jeg var inden ret spændt på, om SUPERBLAST ville kunne nå mine elskede Nike til sokkeholderne.

Første tur jeg tog dem med på var til et hårdt intervalpas på løbepasset som varede i en time. Skoen sad perfekt hele vejen igennem, den var bouncy at løbe i og hjalp virkelig med fremdriften. Der var fart over feltet kan jeg godt love jer for. Jeg har faktisk aldrig løbet så stærkt før, som jeg gjorde på dette pas. ABSOLUT GODKENDT! Dette på trods af der altså hverken er et halvt hældrop ELLER carbonplade i. Skoen kan bare noget magisk!

Anden tur blev på en 22 kilometers stille og rolig tur i lørdags. Min egen lille test gik på om skoen kun egnede sig til tempopas og intervaller eller om den kunne gå hen og blive en god all around sko. Er du nysgerrig på hvordan det gik? 😉

Jeg kan godt afsløre at SUPERBLAST også egner sig til de lange turer. Jeg kan godt savne stabilitet og støtte i hælen i flere løbesko, særligt over de lange distancer, men det er bestemt ikke noget denne sko mangler – tværtimod. Det føles som at gå på puder med skoen på, så let, lækker og komfortabel. Støtten i hælen er også lavet rigtig godt. Jeg imponeres gang på gang over, hvordan det er muligt at lave sådan en lækker letvægtssko, som samtidig er så komfortabel og lækker at have på. 10 ud af 10 stjerner ASICS.

Alt i alt en lækker temposko, der egner sig godt til både intervaller, tempotur, restitutionsturer og lange turer. Jeg vil ikke anbefale skoen til races, fordi der mangler jeg lidt mere det eksplosive, carbonpladen og et lavere hældrop. Men faktisk vil skoen kunne fungere både afstande fra 5 km til marathon distancen, netop fordi den er så stabil som den er, let og samtidig yder den støtte, som der er nødvendig på de lange distancer 🙂

Alt afhængig af hvordan du slider på dine løbesko og hvilket underlag du løber på, så vil jeg sige du har en sko der har omkring 800-1000km i sig.

KH K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait