Sådan undgår du løbeskader

I dag skal det handle om hvordan du med nogle simple guidelines kan holde løbeskader for døren – eller i hvert fald gøre dit bedste for at de ikke kommer. Mange skader kommer ofte på grund af overbelastning af den ene eller anden grad og der er altså hjælp at hente 🙂

Tips og råd til hvordan du kan undgå løbeskader

Som nævnt er der faktisk noget du selv kan gøre for at undgå de irriterende løbeskader. Gudskelov! Listen nedenunder er ikke udtømmende og selv om du følger det til punkt og prikke kan jeg selvfølgelig ikke garantere, at du ikke vil løbe ind i en skade. Dog er sandsynligheden for løbeskader langt mindre end hvis du ikke følger nogle af rådene i det nedenstående 🙂

Der er flere ting, du selv kan gøre for at undgå løbeskader

  1. Start langsomt: Rom blev ikke bygget på en dag! Hvis du er ny løber eller vender tilbage til løb efter en pause, er det vigtigt at gradvist øge din distance og intensitet for at give kroppen tid til at tilpasse sig.
  2. Invester i et par nye løbesko. Det skal være nogle sko der er designet til løb og som passer godt til din fod. Jeg vil hverken anbefale neutral sko, pronations sko eller andet, da jeg er af den overbevisning at det i langt højere grad handler om at du løber i den sko, som du føler er god at løbe i. Overvej at få målt dine fødder professionelt for at finde den rigtige skostørrelse og pasform til dig 🙂
  3. Vær variabel i din træning: At variere din træning ved at inkludere forskellige typer løb (såsom intervaller, bakker eller lange, langsomme distancer) kan hjælpe med at forebygge overbelastningsskader.
  4. Implementer styrketræning: At inkludere styrketræning i din ugentlige rutine kan hjælpe med at forbedre din fleksibilitet og muskelstyrke, hvilket kan reducere din risiko for skader. Styrketræning kan også være med til at øge din løbeøkonomi som du kan læse mere om her.
  5. Vær opmærksom på din krop: Hvis du oplever smerter eller ubehag under løb, så tag en pause eller en hviledag. Smerterne må ikke tiltage under og efter dit løb. Det er bedre at tage hånd om tingene tidligt end at ignorere dem og muligvis forværre skaderne.
  6. Vær opmærksom på din løbestil: God løbestil kan hjælpe med at reducere belastningen på dine led og muskler og forebygge skader. Nogle vigtige elementer i god løbestil inkluderer at holde skuldrene afslappede, have en kadence på omkring 180, holde dig oprejst. Læs gerne mere om hvordan du kan forbedre din løbeteknik her med to simple øvelser.

Ved at følge disse tips og lytte til din krop, kan du reducere din risiko for løbeskader. Og ja Rom blev ikke bygget på en dag, så det gælder selvfølgelig om at tage tingene i dit eget tempo og mærke efter, hvad der føles rigtigt for dig og din krop 🙂

Tak fordi du læste med 🙂

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait