Ernærings tips til løbere

En sund og varieret kost er en vigtig del af et godt løbetræningsprogram. Fordi løb er ikke bare løb og kan i min optik ikke stå alene. Der skal energi til kroppen før den kan præstere optimalt 🙂

For løbere er det især vigtigt at sørge for at få nok kulhydrater, protein og godt fedt. Dette kan bidrage til at give dig den energi, du har brug for under træning og races, samt bidrage til at opbygge og vedligeholde muskler. Det er altså ikke kalorierne du skal spare på, hvis du gerne vil præstere under løb og have fremskridt. Selvfølgelig med en balance. Og den balance kan tage lidt tid at finde og det gælder også om at dig og din krop skal lære hinanden at kende. Rom blev ikke bygget på en dag 🙂

Salat med god fedt, kulhydrat, fibre og protein

Her er nogle generelle anbefalinger for ernæring til løbere

  • Spis nok kulhydrater. Kulhydrater er den vigtigste energikilde for løbere. Det er en god idé at sørge for at få nok kulhydrater hele dagen, især før og efter træning. Gode kilder til kulhydrater inkluderer fuldkorn, frugt, grøntsager og bælgfrugter, pasta, ris og brød.
  • Spis protein. Protein hjælper med at opbygge og vedligeholde muskler. Det er en god idé at få protein både før og efter træning for at bidrage til muskelopbygning og restitution. Gode kilder til protein inkluderer kød, fjerkræ, fisk, æg, mejeriprodukter og plantebaserede proteiner såsom tofu, bønner og nødder.
  • Spis godt fedt. Fedt er en vigtig del af en sund kost, og det hjælper også med at give energi under løbetræning. Gode kilder til fedt inkluderer avocado, olivenolie, nødder og frø.
  • Drik nok vand. Det er vigtigt at sørge for at drikke nok vand under træning og races for at undgå dehydrering. Det er en god idé at have en softflask, væskebælte eller løbevest med vand med under løbeture. Og husk det er både gældende om sommeren og om vinteren. Om sommeren kan det være lettere at finde vandposter rundt omkring i byen. Læs mere om det her 😀

Det er vigtigt at huske, at alle er forskellige, og at det kan være en god idé at prøve forskellige ting for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Særligt før løb og inden races er det vigtigt at have afprøvet hvad der fungerer for din mave.

Tak fordi du læste med.

KH K 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait