Væskeindtag under vinterløb

I dag skal det handle om væskeindtag under vinterløb og hvordan du bedst muligt sørger for at opretholde din væskebalance under dit vinterløb 🙂 Derudover kommer jeg ind på om væske nu også er lige så vigtig om vinteren som om sommeren som løber. Har du selv et bud? Så skriv det gerne i kommentarfeltet inden du læser videre 🙂

Er væske lige så vigtig om vinteren som sommeren?

Væske er lige så vigtig om vinteren som om sommeren. Selvfølgelig er der større chance for du dehydrerer og overopheder om sommeren i 30 graderen fremfor løb i minus 6 grader om vinteren. Dog er denne chance faktisk ikke meget større end den er om vinteren. Forskellen på sommer og vinter er at fordi temperaturerne er lavere og det føles koldt om vinteren, så får du ikke den der fornemmelse af at være tørstig. Og netop derfor skal du være ekstra opmærksom på dit væskeindtag, så du undgår at dehydrere og at din præstationsevne falder drastisk i takt med at din væskebalance kommer i ubalance.

Udover de lavere temperaturer og kulden gør at du måske ikke føler trøsten på samme måde som om sommeren, så er der endnu en vigtig faktor. Denne er at du heller ikke mærker sveden på samme måde som om sommeren. Grundet de kolde temperaturer fordamper sveden også hurtigere fra vores krop og så opdager vi ikke på samme måde, hvor meget vi reelt set sveder. Derfor kan det virkelig være en fælde, som du som løber skal være opmærksom på.

Husk at hvis du mister bare et par procenter i din væskebalance, så falder din ydeevne også drastisk. Så husk nu det væske. Når temperaturerne ikke er omkring frysepunktet, så er der i København omtrent 60 gratis vandposter fordelt ud på byen, som du kan benytte dig af. Du kan faktisk se vandposter på din telefon i ”google maps”. Ret smart 🙂

Hvad kan jeg gøre for at opretholde min væskebalance om vinteren?

Det kan være svært at finde vand på løbeturerne om vinteren, da de fleste vandsteder er lukkede (eller frossede til), når vi først rammer vinteren for alvor. Derfor er det en god ide at medbringe dit eget vand om vinteren på dine lange løbeturer. Det kan fx være en softflask i sidelommen på dine tights, et væskebælte eller en løbevæske, hvor du kan have dit vand med. Personligt bruger jeg en softflask fra PurePower både sommer og vinter. Jonas bruger en lille løbevest, hvor han kan medbringe to softflask, men han løber også lidt længere distancer end jeg gør.

TAK fordi du læste med.

KH K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait