Halvmaraton i Malaga 2022

I forrige weekend var Jonas og jeg i Malaga, Spanien, for at løbe vores andet halvmaraton i udlandet. Vores første tur var i Berlin i år. Den tur kan du læse mere om her. 😀 Så altså hele to halvmaratons i udlandet på ét år – den statistik håber jeg holder ved, fordi der er altså bare noget charmerende ved at kombinere løb og rejser.

Turen til Malaga og løbsbilletten var egentlig en del Jonas´ fødselsdagsgave tilbage fra i sommers. Så en lidt sen indløst fødselsdagsgave kan man vel godt kalde den 😉 MEN altså det er jo aldrig dumt at have noget at se frem til og ikke mindst have tid til at træne sig op til vel? 😉

Hvor boede vi i Malaga?

Sidste år var vi også i Malaga på præcis samme tid, da der også var Malaga halvmaraton. Vi rejste desværre hjem den dag, da løbet skulle være sidste år. Så i år måtte vi have revanche og selv deltage. Dengang boede vi i Airbnb lejlighed lige midt i den gamle by, som i vitterligt lige midt i det hele. Jeg elskede lokaliteten dengang, men savnede lidt den der hotel følelse og den store bløde seng. Og for at være ærlig, så er prisforskellen på Airbnb og et hotel i Malaga altså ikke særlig stor. I min optik slet ikke det værd. Jeg elsker følelsen af at være på hotel, når jeg er hjemmefra og den der luksus der er over det. Lidt luksusdyr må man gerne være ikke? 😉

Jonas der står og Youtuber 🙂

Vi boede på hotel Salles Malaga Centro, som ligger 5 minutters gågang fra den gamle bydel og “strøget” i Malaga. Jeg gav 2300kr for 3 overnatninger for 2 personer. En ganske fornuftig pris for to mennesker. Prisen er uden morgenmad, da vi allerede skulle løbe kl 8.30 om søndagen og derfor ikke kunne nå morgenmad på hotellet og vi rejste tidligt hjem den sidste dag. Morgenmaden koster 15 euro pr. person, hvis man vælger at købe det på hotellet, som vi gjorde. OG den er virkelig det værd. Wauw en morgenmad med masser af lækkert frugt og spanske delikatesser.

Malaga er generelt set ikke særlig stor og du kan næsten gå byen rundt på en dag, så hvis du bare vælger et hotel omkring den gamle bydel, er du godt dækket ind i forhold til gåafstand til det meste og ikke mindst til halvmaratonet. Vi havde 1,1 km til start fra hotellet, hvilket var fantastisk efter løbet, da vi var plask våde og trængte til et bad og tørt tøj 🙂

Alt det praktiske omkring Malaga Halvmaraton

Jeg købte vores billetter et halvt år inden på denne hjemmeside. jeg gav 66 euro pr. billet. Arrangørerne er de samme som til Berlin halvmaraton og det bar selve løbet også præg af – der var styr på det hele. Vores bib numre og t-shirts kunne hentes i dagene op til løbet og senest kl. 20.00 dagen før løbet. Selve turen ud til EXPOEN var en lidt længere gåtur, da den lå helt ude ved terminalerne hvor skibene ligger til- “Port of Malaga Terminal B”. Vi nåede i hvert fald op på omkring 30.000 skridt inklusiv en 30 minutters jog tur. Men vejret er jo som regel lækkert i Malaga og gåturen derud er faktisk også en del af løberuten dagen efter, så det er godt givet ud at gå derud 🙂

På selve EXPOEN var der salg af t-shirts til løbet, der var løbesko, energiprodukter og mulighed for at deltage i konkurrencer og få taget billeder. Sammenlignet med Berlin var det en meget meget lille EXPO, men altså den var der da 😉

EXPO

Med billetter og t-shirts i hus kunne vi bare vente på starten dagen efter. Vi skulle begge starte i rød blok helt oppe foran (bag eliten). Vi havde begge angivet vores ønskede sluttider og det havde altså placeret os i den røde blok. I kan se på billedet herunder, hvordan det var angivet.

Inddelingen af starten

Selve afleveringen af vores race taske lå helt nede bag ved startboksene og omtrent 1 km derfra. Så man skal lige huske at beregne tid til det også. Startboksene lukker 8.20, så der skal man altså være i sin boks og være klar 🙂 Stemningen (og nerverne) var uden tvivl til stede. Man står bare og venter i spænding i de 10 minutter på starten går og folk bliver sendt afsted. Jeg havde desværre placeret mig lidt langt tilbage i min boks, og måtte bruge et par minutter på at komme forbi og op i mit planlagte pace. MEN så har jeg også lært af det 🙂

Klar til start

Selve ruten var så fantastisk. Så smuk og skøn at løbe på trods regnvejret. Så ja det regner altså også på solkysten 😉 Halvmaratonet går primært igennem den gamle by og langs stranden. Så du får set en masse palmer og vand på din tur. Hvis jeg selv skal sige det, så er det altså ikke helt ringe. Publikum var der også rigeligt af (selvom man kan aldrig få nok heppere vel? ;)) Folk trodsede vinden og regnvejret og råbte i stor stil : VAMOS VAMOS CHICA. Det var fedt!

I forhold til højdemeter så var der 80 højdemeter og de fleste lå lige i starten. Temperturen var lige omkring de 14-15 grader, altså ideel løbetemperatur. Det kunne ikke blive bedre. Jeg tror, at hvis solen havde været der så havde temperaturen også været højere, så jeg klagede ikke over regnen. Kun bagefter da jeg opdagede min filtklump af et hår! 🙂

Alt i alt et løb jeg kun kan anbefale. Og ruten var altså noget smukkere end i Berlin og vejret efterfølgende også langt bedre. 22 grader i december kan man altså ikke klage over og samtidig er det kun 3 timer og 20 minutters flyvetur væk 🙂

Fly til Malaga

Vi fløj denne gang med Norwegian til Malaga. Turen tager 3 timer og 20 minutter i luften og transport fra lufthavnen til byen tager omkring 15-17 minutter i tog. Så det er lige til at overkomme. Prisen for toget ligger på omkring de 2 euro pr. person og flybilletterne mener jeg, at jeg gav omkring 1200kr for retur for to personer. Det var så kun med håndbagage under sædet. Næste gang bestiller jeg en ekstra håndbagage med, så vi kan have lidt ekstra med og vi ikke skal tænke så meget over, hvad vi pakker.

Sightseeing og madsteder

For at dette indlæg ikke bliver kilometervis langt, så kan jeg anbefale dig at læse med lige her, hvor jeg sidste år skrev om netop hvad vi så i Malaga og hvor vi spiste.

Tak fordi du læste med.

KH K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait