Rejseguide til Rom part 2

Som lovet så kommer der hermed en “part 2 rejseguide til Rom” 🙂 Hvis du ikke allerede har læst part 1, så kan du læse den lige her. I dag kommer det til at handle om de ting, som vi så i Rom og selvfølgelig hvilke løbeturer vi var ude på i skønne Rom. For ja trods den store menneskemængde, så kan det faktisk godt lade sig gøre at lave sightseeing løb 😀

Must see seværdigheder i Rom

Der er et væld af seværdigheder du kan se i Rom, men alt afhængig af, hvor lang tid du har i Rom, så vil jeg anbefale dig at håndplukke nogle af dem forinden.

Rom er alligevel en relativ stor by ( 2,8 millioner indbyggere :O) og jeg ville sagtens kunne bruge en hel uge der, hvis jeg skulle rundt og se det hele. Personligt foretrækker jeg ikke storbysferier er længere end 2-5 nætter, da jeg simpelthen så er mættet af indtryk og at gå rundt og se ting. Solskinsferier som på Playitas er dog en anden ting – de må gerne vare like forever 😉

Mine top 10 mustsees

  • Colosseum + Forum Romanum – du kan sagtens se begge dele på samme dag og købe en kombi billet via getyourguide.
  • Vatikanet – husk tøj der dækker skuldre og knæ 🙂
  • Peters Kirken
  • Sixtinske kapel
  • Trastevere (område) – du kan med fordel spise dig igennem bydelen 😉
  • San Callisto katakomberne – det er koldt dernede, husk en bluse.
  • Den botaniske have – sæt gerne god tid af at til at gå og slentre rundt 🙂
  • Trevi fontænen – gratis. Kan med fordel ses både dag og aften (med lys) 🙂
  • Den spanske trappe – gratis
  • Pantheon

Første løbetur i Rom

Vi sov lidt længe første dag, da vi ankom relativ sent dagen før og trængte til at sove indtil vi vågnede. Det betød så også at vi kom ud og løbe vores sightseeing løbetur i blandt et hav af mennesker. Jeg kan allerede godt afsløre, at det blev til en del zig-zag løb 🙂 Men altså det har også sin charme. Løb skal i min optik ikke altid handle om distance og pace, men det kan også lige så godt være en del af oplevelser og det at se nye ting.

Vi løb forbi den spanske trappe, trevi fontænen, colosseum, Peters Kirken, Vatinkanet og løb hjem langt vandet så langt vi kunne. Vi fik en lille tempo tur langt vandet, da en mand foran os løb og kiggede og kiggede bagud efter os og satte tempoet op hele tiden. Så var det jo lidt ekstra sjovt at sætte tempoet op og følge efter 😉 Måske lidt tarveligt, men i øjeblikket var det meget skægt.

Anden løbetur i Rom

Denne tur blev en løb/transporttur i én. Vi skulle ud til katakomberne udenfor byen og ville samtidig gerne ud og løbe en tur. Så vi slog det sammen med en frisk (varm!) løbetur ud til katakomberne. Det blev en tur på 11 km i alt, da vi stoppede lidt tidligere på hjemvejen og spiste en kombineret morgenmad/frokost på en restaurant. Og ja vi spiste i vores løbetøj og det fungerede egentlig ganske godt.

Jeg er dog ikke fan af at løbe lige efter et måltid, så derfor gik vi de sidste 1,5 km hjem og nød omgivelserne, hinanden og vejret.

Vi løb faktisk alle dagene vi var i Rom – vi elsker løb og at se nye byer på den måde. Og selvom man ikke kender byen på forhånd så kan man sagtens få en god løbetur ud af det. Inde på Garmin appen er der ruter, som i forvejen er lavet (og prøvet af andre) som du også sagtens kan downloade og sende til dit eget ur. Du kan se min guide til, hvordan du finder ruter i Garmin lige her.

Der er meget meget mere at sige om Rom – MEN jeg vil hellere anbefale dig at pakke kufferten og komme afsted og opleve Rom på egen hånd. Det er ikke et sted, man fortryder at tilbringe sin tid på efter min mening 😉

KH K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait