2 øvelser til en bedre løbestil

I dag skal det handle om løbestil og løbeteknik 🙂 Helt konkret vil jeg komme med 2 øvelser til dig, som du kan afprøve i din egen træning. Det er 2 øvelser som ikke behøver at tage den store tid og noget som du sagtens kan implementere i dit nuværende løb.

Meningen er faktisk at øvelserne er noget du kan have med i baghovedet på din løbetur og måske have fokus på 1 gang om ugen i 5-10 minutter 🙂 I min optik så er det altid godt at have fokus på ens teknik og optimere, hvor man kan og hvor det giver mening. Personligt kan jeg altid selv blive lige det bedre og jeg føler aldrig, at jeg bare kan det der løb til UG og ikke har mere at lære – tværtimod. Og det er på ingen måder ment som negativt, men derimod positivt. Jeg synes det er positivt, at man hele tiden kan udvikle sig og lære nye ting – såfremt man vil selvfølgelig og har en interesse i det.

Første øvelse

Første øvelse er måske snarere et fokuspunkt på vigtigheden af vores arme fremfor en optimering af vores løbestil. Alligevel synes jeg det er en god øvelse og kan være lidt af en “aha oplevelse” 🙂

Det du skal ud og gøre er følgende:

  1. Løb 100m frem uden brug af armene
  2. Løb så de 100m tilbage med brug af armene (gentag 2 gange). 

Hvad mærkede du? Hvor lå forskellen på de to turer henholdsvis frem og tilbage?

Svaret skulle gerne være at du mærkede en større rotation i overkroppen uden brug af armene end turen med armene. Når du bruger armene vil du opleve relativ lidt rotationen, hvor imod når du ikke benytter dem, så kommer der en større rotation fra side til side.

Og rotation fra side til side vil vi i en bred forstand gerne undgå, da vi gerne vil bruge energi på at komme fremad og ikke fra side til side 🙂

Anden øvelse

Anden øvelse omhandler vores holdning og kropsposition. Det du skal gøre nu er følgende;

  • Forestil dig at der er en krog i dit bryst som let trækker fremad dig fremad og op så du får en ret holdning.
  • Sænk skuldrene så de er afslappede og let tilbage (Hæv og sænk dem 3 gange)
  • Dernæst skal du stå med begge fødder samme tid og forholdsvis tæt på hinanden
  • Læn dig let fremad fra anklerne og ikke hoften.
  • Læn dig frem af indtil du bliver nødt til at tage et skridt og fortsæt til løb i 5-10 meter.

Øv gerne ovenstående 3-5 gange 🙂

Der er et hav af flere løbetekniske øvelser som du kan afprøve, men som en start synes jeg du skal afprøve de to ovenstående 🙂 OG hvis du gerne vil vide mere kan du altid læse mit indlæg her om, hvordan du ellers kan optimere din løbestil 😉

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait