Rejseguide til Rom part 1

Så blev det endelig tid til at få skrevet lidt om vores 4 døgn i storbyen Rom, Italien 🙂 De næste to indlæg kommer til at indeholde tips til løb i en storby med mange turister, guide til madsteder, transport, hvor man skal bo og hvad jeg kan anbefale, at man ser i storbyen Rom 🙂

Fly til Rom

Vi havde bestilt flybilletterne gennem Ryanair, men fløj med deres datterselskab Maltaair. Det er som det er, når man flyver på low budget, men flyveturen var fin og ingen forsinkelser. Mener vi gav omkring 1000kr tur/retur for os begge 🙂

Til og fra lufthavnen

Transportsystemet lader egentlig til at virke rigtig godt i Rom, om end vi faktisk slet ikke selv fik afprøvet det. Vi ankom ret sent med flyet (22 om aftenen) og valgte at tage en taxa indtil byen. De holdte lige ude foran lufthavnen og de har en fast pris på 50 euros (det skal man dog lige huske, at sige inden man stiger ind i taxaen, så du er sikker på at få det til den pris) 🙂

Det samme gjorde sig egentlig gældende da vi skulle hjem ad, da vi havde en en tidlig flyafgang. Prisen her var lidt højere, da vi på forhånd havde bestilt taxaen til at komme til lejligheden 5.30 om morgenen. Ingen af os orkede at skulle ud og lede efter en taxa på det tidspunkt af døgnet, så vi valgte at betale det ekstra gebyr på 15 euro.

Hvor skal man bo i Rom?

Vi boede ved Piazza Del Popolo, som er i centrum af Rom, men uden larm og en masse mennesker lige ude foran. Den mere rolige ende og mere i udkanten af centrum kan man vel sige. Dog i gåafstand til stortest alt. Samtidig lå stedet lige ved en kæmpe stor grøn park, hvor man kunne gå op og kigge ud over en stor del af byen.

Vi havde lejet os ind ved Sandra gennem Airbnb. Vi havde eget bad/toilet og værelse og Sandra var skøn. Vi sad og drak vin med hende et par af aftnerne. Det sted kan virkelig anbefales. Samtidig ligger der flere minimarkets og supermarkeder ved siden af, så du nemt kan handle vand, snacks og hvad du ellers lige har brug for. Du finder det lige her. Vi gav 3000kr for 4 overnatninger.

Hvor skal man spise?

Der er virkelig mange lækre italienske spisesteder i Rom. Så mange at det kan være svært at vælge. Dog kan jeg godt afsløre der ER forskel på is kvaliteten 😉 Så her må du gerne være lidt kritisk.

Første dag spiste vi til frokost på en hyggelig italiensk restaurant, Da Zi´Mberto, ude i Trastevere området. Det område kan virkelig anbefales. Det ligger lidt udenfor selve centrum, men er langt mere autentisk og roligt. Vi fik en god omgang pasta og nogle sjove forretter, som jeg egentlig ikke helt ved hvad var, men jeg måtte prøve dem OG de smagte godt. Heldigvis 😀

Næste dag spiste vi på en virkelig virkelig hyggelig restaurant, hvor vi fik SÅ lækker pasta. Wauw! Forstil dig god cremet pasta med et koldt glas vin og sidde udenfor og bare nyde det i godt selskab. Jeg dagdrømmer lidt nu kan du nok godt høre 😉

Resturanten hedder GiulioPassamiLoliorm, og du kan finde dem på instagram lige her. Det der er lidt funky ved stedet er, at du ikke får et menukort i hånden, men skal gå op og se på menukortet der står skrevet på væggen. Jeg kan virkelig anbefale at prøve både deres forretter og hovedret. Priserne er helt fair. Vi kom af med omtrent 450kr for 2 vin, 1 drink, forretter og hovedretter.

Stedet er populært, så bestil gerne bord inden, hvis du skal være sikker på at få et bord.

Til frokost gik vi igen til Trastevere området – vi faldt hurtigt for området, og fik en pizza hver. Jeg husker faktisk ikke, hvad stedet hed, men vi sad nærmest midt ude på gaden og spiste, men det var virkelig hyggeligt og pizzaerne var fantastiske med tynd italiensk bund. Jonas var i pizza himlen. Han var vist bare i himlen alle 4 dage med alt det pizza, is og pizza slices han fik indenbords. Læg i øvrigt mærke til de røde stole og ternede duge, jeg elsker det. Det minder mig så meget om italien 🙂

Hvis du er i området og går forbi gaden og genkender det fra billederne nedenunder, så tøv ikke med at bestil en pizza derfra.

Is, gelato

Der er is bogstavelig talt alle vegne, men vi fandt hurtigt ud af, at der er forskel på kvaliteten af is. Det er en god ide lige at kigge om der er andre mennesker ved biksen. Vi valgte en mennesketom is biks en af dagene og skuffelsen var stor. Isene smagte af ingenting. Øv. Spot i øvrigt lige den kæmpe kø der var til Gioletti. Det var helt vildt. Men altså vi måtte afprøve stedet og det var godkendt. Dog ikke noget jeg ville stå i kø til flere dage i streg, så var andre steder også lige så gode.

Jeg kan godt indrømme, at vi fik spist vores andel af is på den her tur – særligt Jonas. Men altså italiensk is kan altså virkelig bare noget ikke? 😉

Part 2 vil komme til at indeholde de løberuter, som vi selv tog og hvad vi var ude og se 😀

KH K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait