Løb og ernæring

I dag skal det handle om vigtigheden af at få tilstrækkelig med ernæring i forhold til dit aktivitetsniveau. Nok (og den rigtige) ernæring har nemlig en stor indflydelse på din præstationsevne indenfor løbets verden.

REM-S og ernæring

REM-S står for “Relativ energi-mangel i sport”. Hvis ens energiindtag er for lavt til at kunne understøtte kroppen i at opretholde optimal sundhed og præstation, så er der tale om REM-S.

De negative konsekvenser af REM-S er at med metaboliske tilpasninger, så kan dit basale stofskifte skænkes. Så kan du risikere;

  • hyppigere skader, nedsat immunforsvar, humørsvingninger og nedsat træningsrespons 👎

Mange tror at det handler om at veje så lidt som muligt, fordi så er man jo hurtigere og bedre. MEN det er oftest ikke sådan det hænger sammen. Fx vejer jeg 3 kilo mere nu end for 3 år siden, men jeg løber til gengæld meget hurtigere end jeg gjorde dengang.

Forskellen er jeg nu får tilstrækkelig med ernæring og særligt tilstrækkelig med kulhydrater. Kulhydrater er min energikilde. Jeg har hele tiden været opmærksom på mit energiindtag, men førhen fokuserede jeg på at min kost primært bestod af proteiner, vitaminer, mineraler og knap så meget fedt og kulhydrater.

Nu er kulhydrater en fast del af min kost og en fast del under mine længere træningspas. Ganske simpelthen fordi hvis mine glykoselagre bliver tømt under en træning, så falder min præstationsevne også 🙂 Du kan læse mere omkring de to energisystemer under løb lige her, hvis du vil blive lidt klogere på det 🙂

Pointen i dag er at du altså ikke bliver en hurtigere og bedre løber af at spise så minimalt som muligt. Du bliver en hurtigere løber af kontinuerlig træning, den rette ernæring og restitution.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...