Betydningen af din hvilepuls

I dag skal det handle om din hvilepuls og hvad du egentlig kan bruge din hvilepuls til i træningen. Samt hvad hvilepuls egentlig kan bruges til i træningssammenhænge.

Definition af hvilepuls

Hvilepuls er det antal slag, dit hjerte slår under hvile – altså når du ligger ned, sover eller slapper af. Generelt er i en hviletilstand. Hvilepulsen kan påvirkes af mange ting;

  • Stress, koffein, sygdom og hård træning.

Det er en meget god indikator, at hvis din hvilepuls er høj, så er der er nogle barometre du måske skal justere lidt på. Evt. give din krop lidt hvile fra træningen. En hviledag af og til skader på ingen måder din form – tværtimod 🙂

Nogle gange kan en hviledag, hvor din krop får lov til at genopbygge sig selv, have en yderst effektfuld virkning på din form. Hvis vi hele tiden kun nedbryder vores krop gennem træningen og glemmer restitutionen, så får vi alligevel ikke de ønskede resultater. Ganske simpelthen fordi kroppen skal have ro til at genopbygge sig selv.

Lav eller høj puls?

Der er nogle fordele ved at have en lav hvilepuls, da det betyder hjertet ikke behøver bruge lige så meget energi som ved en højere puls. En lav hvilepuls er typisk et tegn på, at hjertet er stort og stærkt og kan pumpe mere blod ud med i hvert enkelt hjerteslag, og derfor behøver hjertet ikke slå lige så ofte.

– Ifølge hjerteforeningen ligger en normal hvilepuls omkring 60 for mænd og 70 for kvinder ♥️ Du kan læse hele artiklen lige her.

Hvis du gerne vil sænke din hvilepuls kan du b.la indføre mere udholdenhedstræning i din træning ♥️

TAK fordi du læste med ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...