Anmeldelse af ASICS Metaspeed sky+

ASICS Metaspeed Sky+ er nu endelig kommet i min løbeskossamling. YES! 😀 Ikke endelig fordi jeg ikke kunne lide forgængeren, Metaspeed Sky, men endelig fordi jeg elsker nye løbesko. Grunden er simpel; med nye udgaver følger der som regel også nogle forbedringer med. Samtidig er det jo også lidt sjovt at nørde, hvilke teknologier der er kommet til 🙂  

Hvis du har fulgt lidt med på ASICS udvikling i løbesko, så har du måske også oplevet, at de virkelig har formået optimere deres sko til det sublime. Jeg har tidligere nævnt, at jeg har været skeptisk overfor ASICS sko, men den skepsis er faldet TOTALT til jorden – og med rette. 

Hvilke ændringer er der sket med Metaspeed Sky modellen

En af de forskelle jeg selv bider mærke i ved Metaspeed Sky+, og sætter mest pris på, er den forbedrede pasform. Den nydesignede overdel giver nemlig mere plads til tæerne og man har ikke længere den der følelse af, at ens tæer er klemt sammen.

Forbedret Støddæmpning: Metaspeed Sky+ har ca. 4 % mere FF BLAST TURBO™-skumteknologi end den tidligere model. Hvilket er helt fantastisk. Jo mere støddæmpning jo bedre næsten 😉 Særligt når vi bevæger os ud på længere distancer, såsom halvmaraton som jeg selv vil bruge skoen til.

Metaspeed Sky+ har en endnu større mængde ASICS FlyteFoam Blast, Turbo-skum i forfoden. Så løbeskoen giver dig endnu mere energi og ekstra bounce ved hvert skridt du tager. FlyteFoam Blast, Turbo-skummet giver en større følelse af lethed og en energisk fjerding ved hvert enkelt afsæt. Jeg kan kun sige, at du må ud og afprøve det på dine egne fødder 😀

FF Turbo

De kolde facts om ASCIS Metaspeed Sky+

Hældrop

Hvis du ikke ved, hvad hældrop er så får du her en lynhurtig intro til det. Hældrop indikerer højde forskellen på hælen og forfoden. Jo højere hældrop, jo stejlere vinkel mellem forfod og hæl. Løbesko kommer med hældrop alt fra 12mm til 4mm. De helt klassiske løbesko ligger ofte med et hældrop på 10-12mm.

ASICS Metaspeed Sky + kommer med et hældrop på 5mm. I og med hældroppet er på 5mm vil det også gøre, at du automatisk lander mere på forfoden, da skoen har et relativt lavt hældrop. Det giver den der: Jeg vil fremad nu” følelse. Til sammenligning så hvis du havde haft en sko med et drop på 10mm, ville du automatisk lande mere på hælen.

Vægt

En kvindesko som min vejer 205 gram. Så en virkelig letvægtssko. En aldeles fin vægt til en hurtigsko.  

Min vurdering af ASICS metaspeed sky +

Det er virkelig en lækker sko! Det føles som om jeg kan have den sko på like forever. Den er så komfortabel at have på, god bredde ved tæerne, så der ikke er noget der klemmer eller sidder for stramt. OG den føles stadig god efter et halvmaraton og halvhævede fødder. Der vinder Metaspeed Sky+ virkelig point ved mig.

Jeg kan godt savne stabilitet og støtte i hælen i flere løbesko, men det er bestemt ikke noget denne sko mangler – tværtimod. Det føles som at gå på puder med skoen på, så let, lækker og komfortabel. Jeg imponeres gang på gang over, hvordan det er muligt at lave sådan en lækker letvægtssko, som samtidig er så komfortabel og lækker at have på. 10 ud af 10 stjerner ASICS.

Alt i alt en lækker racesko der egner sig godt til både intervaller, tempotur og ja særligt konkurrencer og races. Jeg vil ikke anbefale skoen til til de lange og rolige turer, da det næsten er en skam, da det er en sko der bare vil have dig fremad. Den er bygget til at give dig fart. Alt i alt en fantastisk racesko og hurtig sko. Godt gået ASICS – I har skabt en ny PR sko til mig i hvert fald 😉

Alt afhængig af hvordan du slider på dine løbesko og hvilket underlag du løber på, så vil jeg sige du har en sko der har omkring 500-600km i sig.

HAPPY RUNNING 😀

2 Kommentarer on “Anmeldelse af ASICS Metaspeed sky+

  1. Efter cirka 150km i mine, sidste løb var Cph Half. Kan jeg kun tilslutte mig hvert et ord du skriver her K. 👌🤞

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait