Hvad er trailløb egentlig

I dag skal det igen handle om løb, men en anden form for løb – nemlig trailløb 🙂 Hvis du løber og har prøvet at løbe i en skov med lidt kuperet veje og højdemeter, jamen så har du faktisk fået dig en smagsprøve på, hvad trailløb er.

Fordi trailløb er nemlig

Trailløb er kendetegnet ved løb som løbes ude i naturen. Det kan både være i skoven eller på udfordrende stisystemer. Selve underlaget er ofte ujævnt og foregår i et kuperet terræn med måske både rødder, grene, huller i vejen og sten. Det stiller krav til at du hele tiden skal være vågen og opmærksom på, hvor du sætter dine fødder. Både din fysik, motorik og koncentration kommer i spil ved trailløb. Med andre ord så er trailløb udfordrende, anderledes, og for nogle løbere en motiverende form for løbetræning, da der hele tiden sker noget. Dette modsat løb på en lige landevej eller på et løbebånd, hvor det hele hurtig kan blive meget monotont. 🙂

FIF trail på tur

Højdemeter vs fart

Grundet det ofte ujævne underlag og højdemeterne, så er tempoet ofte også skruet en anelse ned. Tempoet er i hvert fald ikke en af de faktorer, som du behøver tænke allermest over i min optik. Det gør dog ikke at trailløb er lettere end landevejsløb. Tværtimod. Trailløbet aktiverer dine muskler på en anden måde, særligt med stigningerne, hvor dine lår virkelig kommer på arbejde. Pulsen kommer uden tvivl også derop af, helt uden at du behøver at indlægge specifikke intervaller.

2 fordele ved trailløb

Første fordel er at underlaget ofte er blødere og dermed aflaster din krop for stødene op igennem kroppen. Læs mere om variation af underlag lige her, hvis du nysgerrig på hvad underlaget egentlig har af betydning 🙂 Den anden fordel er at det ujævne terræn træner dine led og små muskelgrupper, hvilket kan være gavnligt i forhold til forebyggelse af skader i fx ankler og knæ.

Der er uden tvivl flere fordele ved trailløb, men da jeg selv mest er landevejsløber var det er lige de fordele som sprang mig i øjnene og som jeg selv synes var fede 😀

Hvor løber jeg trailløb?

Du kan løbe alle steder i naturen, hvor er der er lidt ujævn terræn og gerne højdemeter. Find dig gerne en skov at løbe i og stik gerne af på nogle afstikkere fra den lige vej. Jeg ved, at FIF, den klub jeg selv løber i, har et trailhold, som tager op til Rude skov og løber der. Det skulle eftersigende være et fantastisk sted at løbe. Tips nu hermed givet videre 😉

ADIOS for nu og tak fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...