Borg skalaen og løb

Såfremt du hverken har smartwatch/løbeur, mobil app eller watt måler, så kan du i stedet gøre brug af Borg Skalaen. Jeg kalder den også “snakkeskalaen, fordi så er det lettere at relatere til ens eget løb og krop 🙂 Borg Skalaen er udarbejdet af svenske Gunnar Borg. Hjerteforeningen gør brug af denne skala, når de snakker om motion.

Borg skalaen går ud på, at du mærker efter, hvor du ligger på skalaen i forhold til intensitet. Så med denne skala er det baseret på din egen fornemmelse af, hvor hårdt/let træningen føles. Borg skalaen kører i en række forskellige intensitetsgrader fra 6-20, hvor de er opdelt i det som vi ellers kender som de 5 zoner. Du kan læse mere om de 5 træningszoner lige her.

Borg skalaen er opdelt som billedet forneden illustrerer.    

Borg skalaen

Det kan virke som en lidt underlig skala, når den starter på 6 og ikke på 1, som man normalvis ville forvente. Hvis du prøver at sætte et 0 bagved tallene, så giver det dog i høj grad mening, da vi så ved niveau 6 har en puls på 60. Den går så helt op til 200 i forhold til puls og det er slet ikke sikkert du selv har så høj en max puls, men så tilpasser du det blot efter anstrengelses niveauet 🙂

TAK fordi du læste med – det betyder mere end du tror. KH K. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait