Energiindtag under halvmaraton

Der er mange meninger og holdninger til energiindtag under halvmaraton og ligeledes er der lige så mange forskellige produkter at vælge imellem. Det kan faktisk være en hel jungle at finde rundt i synes jeg personligt.

I den forbindelse vil jeg komme med mine egne erfaringer og tips til, hvordan en plan over energiindtag kunne se ud før og under et halvmaraton 🙂

Energiplan til halvmaraton

Jeg vil 3-4 timer inden selve racet sørge for at få spist et let og kulhydratrigt måltid. Det kan fx være nogle krydderboller eller hvidt toastbrød med enten marmelade, nutella, peanutbutter eller pålægschokolade. Samtidig vil jeg sørge for at opretholde min væskebalance og drikke små slurke vand eller carborace løbende op mod racestart. Jeg bruger denne. ( reklamelink)

Lige før racestart, 5-10 minutter før, vil jeg indtage en gel og dernæst tage en igen ved hver 30minut ( omtrent 60 gram kulhydrat pr. time). Samtidig vil jeg undervejs under løbet sørge for at drikke små slurke vand ved vand depoterne 🙂

Fun fact: kroppen kan kun optage en 1dl væske hver 15 min. Hvis du drikker mere end det, risikerer du at vigtige salte og mineraler bliver skyllet ud. Og så er det du lettere kan risikere at få kramper.

Hvilke produkter skal du vælge?

Du kan enten vælge mellem carborace, chews eller gels til løbeturen. Jeg vil personligt foretrække gels eller chews, da det er let at have i lommen på løbeturen. Og så kommer vi til hvilket mærke du skal vælge. Her vil jeg anbefale dig, at komme ud og prøve nogle forskellige mærker af og se, hvad der virker for dig og din mave. Personligt har min mave bedst af gels uden koffein på racedays, så jeg går faktisk altid med denne her variant. Det virker for mig og jeg ved, at det ikke volder mig problemer på raceday, hvilket er det vigtigste for mig.

TAK fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...