Forberedelser før triathlon stævne

I dag skal det handle om selve forberedelserne op til et triathlon stævne. Ikke om selve din træning, nedtrapningen osv. men alle de andre praktiske ting, der kan ligge forude for et stævne. Og de ting er næsten lige så vigtige som selve træningen, fordi hvis du ikke har styr på din energi strategi, mad dagene op til stævnet og de helt lav praktiske ting med klargøringen af cyklen, så kan alle dine træningstimer op til hurtigt være spildt. SÅ læs godt med i dag 🙂

Klargøring af din cykel

Inden du skal aflevere din cykel til stævnet er det vigtigt, at du får gået din cykel efter i sømmene.

Første tip er: en ren cykel er en hurtig cykel. Du kan med fordel rengøre din kæde med degreaser og en kæderens boks. Boksen, som sikkert hedder noget andet i cykel verdenen, fylder du op med degreaser og sætter den fast ved kæden. (Du kan klikke her og se hvordan sådan en ser ud, hvis du er i tvivl).

Så kører du rundt på pedalen så kæden kommer godt ned i degreaseren og alt fedtet og skidtet bliver opløst. Du kan med fordel bruge en lille børste, så du får alt småskidt osv. ud 🙂 Jeg har det her sæt af børster til at rengøre cyklen med.

Andet tip er: skift slanger og dæk. Dette for at mindske risikoen for punktering.

OG selvfølgelig tage en tur på cyklen dagen før og tjekke at alt spiller på cyklen 🙂

Energi strategi til stævnet

Tænk på at hvis din “tank” ikke er fyldt op hele tiden, så falder dit præstations niveau også. Så for at kunne give din krop de bedste forudsætninger for at præstere optimalt, så er det vigtigt at der er tanket op med kulhydrater og væske hele tiden. Læg forinden en klar strategi for, hvor meget kulhydrat du skal have og hvor ofte. Afprøv det gerne i en længere træning inden selve race day.

I forhold til væske da vil jeg altid anbefale, at drikke små slurke af gangen, da kroppen alligevel ikke kan optage store mængder vand af gangen. Mindst en halv liter i timen koblet med dit kulhydrat.

Gels

Mad dagene op til stævnet

Husk ikke at lav de store ændringer i din kost i dagene op til dit stævne. Det er ikke tidspunktet til at eksperimentere med den der nye thairet 😉 Derudover er det vigtigt at få rigeligt med kulhydrater dagene op til, så dine depoter er fyldte. Det tip jeg selv fik op til min første ironman var at undgå for mange fibre dagene op til og særligt på dagen, da det fibre kræver mere arbejde af maven og det er jo helst ikke maven der skal arbejde på raceday 😀

TAK fordi du læste med og adios for nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait