Anmeldelse af ASICS GEL-KAYANO 29

Efterfølgeren til ASICS GEL-KAYANO 29 er nu endelig kommet. Ikke endelig fordi jeg ikke kunne lide forgængeren, men endelig fordi jeg elsker nye løbesko. Grunde er simpel, med nye udgaver følger der som regel også nogle forbedringer med 🙂

Hvis du har fulgt lidt med på ASICS udvikling i løbesko, så har du måske også oplevet, at de virkelig har formået optimere deres sko til det sublime. Jeg har tidligere nævnt, at jeg har været skeptisk overfor ASICS sko, men den skepsis er faldet TOTALT til jorden – og med rette 🙂

Hvilke ændringer er der sket med GEL-KAYANO modellen

En af de forskelle jeg selv bider mærke i, er at GEL-KAYANO 29 er blevet gjort lettere med 10 gram.

10 gram lyder ikke af meget, men dette koblet med tilsætningen af FlyteFoam+ Blast PLUS-teknologi. Skummet + den nye blast PLUS-tekonologi, giver en større følelse af lethed og en energisk fjerding ved hvert enkelt afsæt. Jeg kan kun sige, at du må ud og afprøve det på dine egne fødder 🙂

Derudover er en af de store ændringer at ASICS GEL-KAYANO 29 er opdateret med den nye stabilitets teknologi LITETRUSS. Denne nye teknologi giver en mere smidig og fleksibel overgang fra hælen til forfoden, samtidig med at stabiliteten bevares, hvilket giver en lettere fornemmelse under løb.

Billede af nye ASICS GEL-KAYANO 29
ASICS GEL-KAYANO 29

De kolde facts om ASICS GEL-KAYANO 29

Hældrop

Hvis du ikke ved, hvad hældrop er så får du her en lynhurtig intro til det. Hældrop indikerer højde forskellen på hælen og forfoden. Jo højere hældrop, jo stejlere vinkel mellem forfod og hæl. Løbesko kommer med hældrop alt fra 12mm til 4mm. De helt klassiske løbesko ligger ofte med et hældrop på 10-12mm.

ASICS GEL-KAYANO 29 kommer med et hældrop på 10mm. Det er et relativt standard og klassisk hældrop. I og med hældroppet er på 10mm vil det også gøre, at du automatisk lander mere på hælen fremfor forfoden med en sko med et relativt lavt hældrop.

Vægt

En kvindesko som min vejer 270 gram. Så en aldeles fin vægt til en mængdesko 🙂

Min vurdering af ASICS GEL-KAYANO 29

Det er virkelig en lækker blød sko. Det føles som om jeg kan have den sko på like forever. Den er så komfortabel at have på, både til løb og lange gåture. Jeg kan godt savne stabilitet og støtte i hælen i flere løbesko, men det er bestemt ikke noget denne sko mangler – tværtimod. Det føles som at gå på puder med skoen på, så let, lækker og komfortabel. Jeg imponeres gang på gang over, hvordan det er muligt at lave sådan en stabil sko, som samtidig er så let og lækker at have på. 10 ud af 10 stjerner ASICS.

Alt i alt en lækker stabilitets sko der egner sig godt til både lange gåture og nærmest alle distancer indenfor løb. Faktisk helt op til marathon distancen også. Jeg vil ikke anbefale skoen til intervaller og tempo løb, men til de lange turer, de rolige turer og kortere turer er skoen helt perfekt 🙂 Faktisk bare en god all around sko. Godt gået ASICS 🙂

Alt afhængig af hvordan du slider på dine løbesko og hvilket underlag du løber på, så vil jeg sige du har en sko der har omkring 800-1000km i sig.

HAPPY RUNNING 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...