Anmeldelse af Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2

Nu har jeg haft Alphafly NEXT% 2 med ude på to længere løbeturer og dermed er det tid til en lille anmeldelse af dem 🙂 Lad os starte med de tørre facts omkring dem og så kan I få min personlige oplevelse af skoene bagefter.

Fakta om Alphafly NEXT% 2

  • Hældrop på 8mm, forgængeren havde 4mm. Så altså en fordobling. Ps. du kan læse hvad hældrop er her.
  • 227 gram for str 9 men, så en let sko
  • Racesko bygget til længere distancer
  • Der er omkring 450-650 km i skoen. Afhængig af hvordan du slider på skoen selvfølgelig.
  • Den nye model her er lavet med en bredere hæl, som gør skoen mere stabil end forgængeren
  • Carbonplade indbygget
  • Neutral sko
  • Der er to Zoom Air-enheder i forfoden
  • ZoomX-skum i fuld længde skaber et Nike-stødabsorberingssystem med det højeste energiudbytte og tilføjer mere affjedring til hvert skridt.
  • Alphafly 2-overdelen er fremstillet af let og åndbar AtomKnit 2.0
Bare wauw ikke?

Bonusser ved skoen
– God støtte omkring hælen med en hel “pude” omkring hælen.
– Meget bouncy og blød sko på trods af carbonplade. Jeg tænker det skyldes ZoomX skummet.
– Let og luftig overdel, som giver luft til fødderne og som samtidig sidder til uden at stramme nogle forkerte steder.

Fun Fact

Eliud Kipchoge, Olympisk mester og verdensrekordindehaver i maraton, løb sit hurtigste maraton i de her sko 🙂

Min personlige vurdering

Vi kan ikke komme udenom at der er tale om en helt speciel sko. Jeg har personligt aldrig prøvet noget lignende Alphafly. Det første jeg tænkte, da jeg gik rundt i dem var at det var som at gå på en trampolin. Man gik virkelig og bouncede. En sjov følelse, men det blev heldigvis langt bedre da jeg begyndte at løbe 🙂

Jeg har nu løbet de første 30 km i skoen, hvor af det både har været en rolig tur og en tur med strides indlagt. OG det er alt i alt en virkelig god racesko. Jeg skal dog vænne mig til højden på skoen og så synes jeg ikke den er ligeså aggressiv som fx Nike Vaporfly, hvor jeg virkelig får følelsen af at vi skal fremad og det er NU.

Men en stabil og bouncy racesko til de længere distancer så som marathon. Ved halvmaraton og under vil jeg til hver en tid foretrække dem her, Nike Vaporfly, fordi jeg føler den giver mig langt bedre fremdrift, men den har til gengæld mindre støtte ved hælen. Måske er Alphafly mere en hurtig komfort sko, hvis vi kan kalde den det 🙂

Du kan købe dine egne ved top4running lige her til 2232kr og samtidig få rabat med koden “Kirstinetri” 🔥 / reklame

Adios for nu og tak fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait