Væske og energi til din træning

I dag skal det handle om hvordan du lettest kan medbringe energi og væske til dine træninger på cyklen eller på løbeturen 🙂 Der er selvfølgelig flere forskellige løsninger og muligheder, men jeg vil nævne dem jeg selv bruger som inspiration 🙂

Væske og energi til cyklen

På cyklen er det lettere at have væske og energi med, da væsken kan placeres i drikkeholderne og gels og barer bag på i din cykelbluse eller i en lille taske. Man mærker ikke vægten på samme måde, som du gør på løb synes jeg. I hvert fald ikke når man er idrætsudøver på mit niveau 😀 Jeg plejer at fylde en dunk med vand og en med carborace (blandet med vand selvfølgelig) og dem placerer jeg på cyklens stel. I kan se hvordan her på billedet nedenunder.

Fra race i Aalborg

Som I kan se på billeder har jeg også en holder forrest ved cykelstyret. Den dunk er jeg begyndt at fylde op med gels og supplere op med vand. Jeg har bestilt gels med citrus smag, da jeg egentlig godt kan lide friskheden. Du kan finde dem her.

Før i tiden havde jeg gels i lommen bag på cyklen eller i rummet på cyklen, men det kan hurtigt blive fedtet for ens fingere at åbne gels synes jeg. Så det var til mit held at en anden triatlet tippede mig om at hælde dem op i en dunk og supplere med vand. Jeg har derudover et kraftigt sugerør, som jeg laver et hul til på selve racedag og på den måde bare kan ligge nede i bøjlerne og drikke af blandingen med gels og vand. Energy barer kan jeg gemme i det sorte rum på cyklen. Det gør så også, at jeg ikke har noget til at ligge i min baglomme. Selvfølgelig har jeg min mobil, nøgler og dankort i baglommen på træningsturer, men ikke til races.

Væske og energi til løb

På løb skal du selv transportere den ekstra vægt rundt – ganske som på cyklen, men der er dog stor forskel synes jeg. Men typisk er dit løb også kortere end cykelturen. Så det gør selvfølgelig også, at det ikke er nødvendigt med samme mængde væske og energi som på en lang cykeltur.

På løb plejer jeg at have fusions tights eller shorts på, hvor man i sidelommerne let kan opbevare gels, eller en softflask med enten kun ren vand ELLER vand + gels blandet sammen. Det afhænger af løbeturens længde. Der er ikke plads til mange ml i softflasken – særligt ikke, hvis den stadig skal være handy at løbe med. Det er dog så heldigt, at du mange steder i sommerhalvåret kan tanke op undervejs på din løbetur. Hvis du er ude på landet uden udsigt til vandposter, så kan du også anskaffe dig en lille taske, hvor du kan have dit væske i. De hedder Hydration rygsække og du kan se, hvordan den fungerer lige her.

Min favorit er klart cola

TAK fordi du læste med 😀 Adios for nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait