Plyometrisk træning for løbere

Måske har du ikke hørt om plyometrisk træning før, måske har du, men ikke prøvet det før og måske kender du alt til det. Uanset hvad så tænker jeg, at vi sammen skal blive lidt klogere på, hvad plyometrisk træning egentlig er for en størrelse. Og særligt hvad du kan bruge det til i forhold til dit løb.

Hvad er plyometrisk træning

Plyometrisk træning er også det man kalder for hop og spring øvelser, eksplosive øvelser. Den form for træning er med til at bygge muskel power som gavner dit løb 😀 Under selve øvelserne sker der det i kroppen af dine muskler trækker sig sammen (forkortning af musklerne) til at de strækkes ud. Meget kort men rammende.

De gavnlige effekter af plyometrisk træning

Plyometrisk træning er med til at styrke din krop. Det er en form for eksplosiv styrketræning for løbere. Jeg bruger personligt selv denne form for eksplosive træning til at styrke min krop og gøre den stærkere og mere modstandsdygtig til alle de stød, som den får gennem løb.

I punktform kan de gavnlige effekter være følgende:

 • Større muskelstyrke
 • At du kan let kan skifte retning under dit løb ( fx ved trail)
 • At du kan hoppe højere
 • Større modstandsdygtighed mod skader
 • Mere fart
 • Bedre stabilitet
 • Mere smidighed
box jump

Hvilke øvelser du kan tage

 • Boxjumps
 • Sidehop
 • Split squat
 • Squat jumps
 • Single legged hops
 • Jumping Jacks
 • Reverse lunges to knee jump

Bonus er at du kan lave plyometrisk træning alle steder.

TAK fordi du læste med. Adios for nu 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait