Sådan bruger du crosstraineren

I dag skal det handle om, hvordan du kan gøre brug af crosstraineren som alternativ eller som supplement til løb. Du kender måske selv det at have en skade, en begyndende skade eller det at være i en genoptræningsfase, og her kan crosstraineren virkelig blive din ven. Særligt hvis du gerne vil kunne komme lettere tilbage til løb og opretholde formen.

Hvordan simulerer man bedst muligt løb

En af de vigtigste ting er at du ikke tager fat i håndtagene og bruger dem. Hvis meningen med crosstraineren er at du vil simulere løb, så skal bevægelsen også gerne være lig løb. Derfor er det op med armene i en 90 graders vinkel, som du ville gøre på en på en løbetur. Derefter gælder det om at finde den rette belastning, balancen og op og have en kadence (SPM) på omkring 160. Pulsen skal gerne op, som du ellers ville have den på løb. Så samme intensitet/vejrtrækning/ puls som på løb. HUSK det skal simulere løb så meget som muligt, før du får den ønskede effekt ud af det.

De her håndtag skal ikke røres med en ildtang

Træningspas til crosstraineren

I princippet kan du tage mange af de samme træningspas, som du kan på en almindelig løbetur. Dog kan det være sværere at skulle “løbe” 20 km på en crosstraineren og så vil jeg i stedet anbefale dig at gøre det op i tid fremfor distance.

Bud på konkrete træningspas

1.Første pas

  • 15 minutter opvarmning – let til jævnt
  • 4 x 5 min med 2 mins lets imellem – hårdt
  • 15 min nedkøling – let

2. Andet pas

  • 30 minutters opvarmning fra let til jævnt, opbyggende
  • 2 x 5 min hårdt med 2 mins roligt imellem
  • 3 x 3 min max med 1 minuts roligt imellem
  • 15 min nedkøling

Du kan også finde flere pas til inspiration i dette indlæg.

De sidste ting

Husk som med alt andet at det kræver tilvænning pludselig at gå efter løb til crosstrainer. Så hav tålmodighed. Tag gerne den samme maskine hver gang, så du ved hvordan den er, intensiteten af de forskellige niveauer osv. Sæt noget lækkert musik på og glem du ikke løber. OG før du har set dig om er du fuldt løbende igen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait