4 fordele ved intervaller indendørs

I dag skal det handle om, hvorfor det kan være fordelagtigt at tage sine intervaller indendørs. Enten på en hometrainer eller på et løbebånd. Det har nemlig sine fordele og jeg kan godt allerede afsløre, at jeg selv gør brug af begge dele til mine intervaller. Læs med og se hvilke fordele det har 🙂

Hometrainer vs. udenfor

Der er træninger som jeg altid vil foretrække, at køre udenfor og så er der træninger, som jeg altid vil foretrække at køre indenfor.

De jævne turer, social rides og rulle turer vil jeg ALTID foretrække udenfor. Ganske enkelt fordi tiden går langt hurtigere udenfor, når der ikke sker noget synderligt i selve træningspasset. Når der ikke er noget, som jeg skal veksle imellem og have fokus på, så er udenfor at foretrække.. Længere pas med fx 15 min i Ironman pace kan også sagtens gå udenfor. Dog skal man acceptere, at nedkørsler, rundkørsler eller andet kan ændre lidt på planen.

Threshold og kortere intervaller vil jeg foretrække indenfor. Mest af alt fordi det bare er federe at naile sine intervaller perfekt i stedet for at lande på en nedkørsel og misse intervallet. Derudover er det bare federe at kunne koncentrere sig 100 % om at give den max til intervallerne og ikke tænke på trafikken rundt om en.

Jeg ved at indenfor vs. udenfor splitter folket – særligt her om sommeren. Men så er det heldigt at fordi én foretrækker intervaller udenfor er det ikke lig med jeg også skal foretrække det 🙂 SÅ lad os nu bare give plads til alle kan gøre, hvad DE foretrækker 🙂

De 4 fordele ved intervaller indenfor

  • At du lettere kan opnå kvalitetspas
  • At du kan lave din planlagte træning uanset regn, sne, sommer
  • At du kan koncentrere dig fuldt du om passet og ikke skal bekymre dig om billister og andre trafikkanter
  • At du kan opretholde et fast pace på fx løbebåndet, også selvom du bliver træt til sidst i træningen

Løbebånd vs. udenfor

Som med hometraineren så er der også løbepas, som jeg klart foretrække udenfor og andre indenfor.

Lange turer, en jog tur eller løb med løbeklubben vil altid være en “udenfor” tur uanset vejr og vind. Der er ikke noget mere drøn kedeligt at løbe 20km jævnt indenfor. Det kræver i hvert fald en bunke mentalt arbejde for mig at gøre det 🙂 Jeg nyder turene ud i naturen. Den friske luft og de skiftende omgivelser.

Intervaller vil altid være mit foretrukne indenfor. Grunden er fordi jeg synes, at det er lettere at få fuld udnytte og et kvalitetspas på et løbebånd. Uanset hvor træt du bliver undervejs, så sørger løbebåndet for at du holder dit pace. Derudover skal jeg heller ikke tænke på mit pace. Jeg skal bare sørge for at løbe med.

Som inspiration har jeg i dette blogindlæg skrevet mine tips til løbepas på løbebånd og i dette indlæg skrevet om fordele og ulemper ved at løbe på løbebånd 🙂

Adios for nu og god sommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...