Cykelruter omkring København

Er du ny indenfor cykelsporten og er du lidt i tvivl om, hvor du skal cykle hen omkring København? Det var jeg selv, da jeg begyndte at cykle for snart to år siden. Derfor tænker jeg, at dele nogle ruter med dig, som jeg vil anbefale i nærheden af København. Ruter til både intervaller, turer hvor du får nogle kilometer i benene og turer til en rolig let tur 🙂

Intervaller

Hvis du kommer inde fra København/Frederiksberg området, så vil jeg anbefale dig at tage de små 20 km op til flyvestationen i Værløse. Det er en lang opvarmning ja, men der er gode strækninger, hvor du godt kan få lidt fart på benene også uden at blive forstyrret. Fra Mosehuset ved Utterslev mose og ud cykler du på cykelsti og er næsten fritaget for billister indtil du rammer Værløse. Strækningen er ca 6 km. 3 km den ene vej og 3 km den anden vej. Her kan du fint lægge dig i dine tri bøjler og det er et glimmerende sted at øve det. Der er højst nogle andre cykelryttere og nogle der løber.

Kettingeruten og Beregnerød ruten er også super gode ruter til, hvis du både vil have nogle kilometer i benene og samtidig noget fart. Det er rundstrækninger, hvor du kan give den gas. Det er også et meget godt sted, hvis man er flere der gerne vil cykle sammen, men ikke har helt samme niveau. Så kan man følges ud og hjem, men køre intervallerne i sit eget tempo 🙂

Bonus info – Oppe ved Flyvestationen er der også vandpost, så du kan få tanket op med nyt vand til hjemturen 🙂

Lang tur weekend

Her kan du cykle flere forskellige steder hen. En af de populære ruter er Farum, Helsingør og Strandvejen hjem. Hvis du vil den anden vej på imod Køge, så kan du cykle ud mod Amager og Taastrup. Den er omkring 70 km. Du kan se på billederne nedenunder, hvilke ruter jeg cirka taler om.

Taastrup

Andre ruter som jeg vil anbefale

Du kan også køre mod Farum og dreje til højre mod Kongevejen lige efter tankstationen i Farum og faktisk følge vejen mod Lyngby og hjem af mod København. Amager er også et skønt sted, hvis du gerne vil have en kortere tur og være tæt på vandet

Garmin ruter

Garmin kan du også gå ind i fanen “baner” og finde en masse ruter fra Mosehuset og sende den til din cykelcomputer. Det kan være meget smart, hvis du bare gerne vil følge en GPS og køre en rute andre har kørt før.

TAK fordi du læste med – måske vi ses ude på landevejen en dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...