Halvmaraton i Berlin 2022

I forrige weekend var Jonas og jeg i Berlin for at løbe vores begges første officielle halvmaraton. Det har været en tur, som vi har haft planlagt siden september 21. Vi har selv planlagt turen og det tog ingen tid. Drømmer du også om at komme til udlandet og deltage i et race? Så vil jeg bare sige: kom afsted, det vil du ikke fortryde. I forlængelse heraf vil jeg komme med lidt anbefalinger til, hvor man skal bo i Berlin, hvor man kan købe selve racebilletterne, hvad man skal huske at pakke i sin taske og nogle bud på nogle lækre madsteder og hvad man kan se.

Hvor skal man bo i Berlin?

Her vil jeg sige, at du næsten kan bosætte dig alle steder. Tog systemet fungerer ganske godt i Berlin og det er meget brugervenligt og let. Du kan købe billet manuelt på alle stationer og du skal blot huske at stemple billetten inden du kører med toget. Og på selve løbsdagen kører du gratis med toget i zone A og B, hvis du blot har dit nummer på. Hvis du gerne vil være fri for at benytte dig af toget, så vil jeg anbefale dig at bo omkring Mitte. Vi boede selv på Adina Apartment Hotel Harschermarkt, lige 100 meter væk fra togstationen. Vi valgte et værelse med et tekøkken i, så vi kunne lave vores egen morgenmad til selve løbsdagen. Hvis jeg begiver mig ned i en buffet, så kan jeg ikke begrænse mig og så ved jeg mit løb ikke ender godt med en fuldt mave. Vi gav 2300kr for tre overnatninger for to personer. Det kan fås billigere eller dyrere, men det er også lidt op til en selv, hvor meget man vil give for overnatning 🙂

Hvad med alt det praktiske i forhold til løbet?

Billetterne plejer at blive sat en måneds tid efter det foregående løb. Så til maj 22 kan du købe din billet til næste år gennem dette link. Jeg mener prisen er omkring 400kr ( alt afhængig af, hvor tidligt du køber din billet). Hvis du ikke har løbet løbet før, så skal man skrive sin bedste officielle halvmaraton tid, hvorefter man bliver indplaceret i grupper efter hvor hurtig man er. Jeg blev selv indplaceret i gruppe E, som skulle være i mål omkring 2 timer og 15 minutter. Det kunne jeg dog få ændret derude, hvor man henter ens nummer dagen før. Jeg skulle dog kunne fremlægge en officiel tid fra et andet løb, før det kunne lade sig gøre.

Du henter billetten enten en eller to dage før løbet ude i den nedlagte lufthavn ude ved Tiergarten. Her er også en masse løbesko, løbetøj og grej som man kan gå rundt og kigge på og købe hvis man vil 🙂

Jonas der står og kigger på ruten

Hvad skal man huske hjemmefra?

Jeg havde personligt pakket de gels, som jeg vidste jeg skulle bruge og taget dem med hjemmefra. Der er gels, bananer og vand undervejs i løbet, men jeg ved ikke hvordan min mave reagerer på andre gels så derfor tager jeg altid mine egne med. Jeg plejer at bruge dem med hindbær og koffein og dem med cola smag uden koffein fra Purepower. Du kan finde hindbær smagen her og cola smagen her. Derudover det tøj som du vil race i og et sæt tøj du kan løbe en rolig jog tur i dagen før selve løbet. Jeg havde pakket mine race shoes og et par sko til en rolig tur også.

Transport til Berlin

Du kan sagtens både køre til Berlin eller flyve. Jeg ved en del kørte sammen. Der er et stort løbefællesskab på Facebook lige her, hvor du eventuelt kan høre andre om I skal følges afsted. Folk er super søde og hjælpsomme inde i den gruppe, så det kan jeg godt anbefale. Ellers er flybilletterne også relativ billige. Vi gav lige under 1000kr for to personer tur/retur med Easyjet, hvilket jeg vil sige er en helt fair pris. Vi tog kun håndbagage med til de tre dage. Der kan være relativ meget i en duffelbag skal jeg hilse og sige. Selve flyveturen fra København til Berlin tog omkring en times tid.

Madsteder

Det er ikke første gang jeg har været i Berlin, så jeg kender efterhånden en del lækre madsteder. Men jeg vil spare jer for dem alle i dag og blot komme med et par bud på nogle madsteder du bør prøve.

Shiso burger – de har flere forskellige lokaliteter i Berlin og jeg har faktisk kun prøvet den ene af dem, men mon ikke kvaliteten er den same alle stederne? 🙂 I hvert fald smager deres burgere FANTASTISK! Selv Jonas sagde det var den bedste burger han havde fået. Stedet er ret lille, så forvent kø.

Shiso burger og fries

Monsierur vuoung – så er vi hoppet over i det vietnamesiske køkken. Valget faldt på dette sted, da det lå ret tæt på vores hotel og vi trængte til at få noget grønt indenbords. Derudover havde det fået gode anmeldelser på nettet. Hverken prisen eller maden skuffede. Vi fik hver vores bowle og delte nogle friske forårsruller. Jeg tror, at vi kom af med lige omkring 250kr for to med sodavand.

Næste gang jeg kommer til Berlin er Korean Barbeque på min liste over steder som jeg gerne vil spise i Berlin. Det skulle være en helt speciel oplevelse og super lækker mad.

Hvad skal man se i Berlin?

Der er jo de helt traditionelle ting såsom Check Point Charlie, Berlinmuren og TV tårnet som i min optik er “musts” når man tager til Berlin.

Tv tårnet kan man komme op i og på forhånd booke billet til hjemmefra. Der er en fantastisk udsigt udover hele Berlin. Fysisk ligger det lige ved Alexanderplatz som også rummer shopping, madsteder og liv på torvet. Du kan købe billetterne lige her og dermed undgå kø. Billetterne koster omkring 180kr pr voksen. Der er også en restaurant, som du kan spise på oppe i TV tårnet. Det seje er at restauranten roter med 360 grader på en time. Så du får altså set lidt af hele Berlin, imens du sidder stille og spiser.

Check Point Charlie er ganske gratis at se. Du løber også forbi det til selve halvmaratonet, men hvis du som Jonas har god fart på, så kan det være du misser det på løbsdagen. Så hvis du vil være sikker på at se det, så må du slå vejen forbi enten dagen før eller efter. Check Point Charlie var i øvrigt grænseovergangen mellem Øst og Vest Berlin.

Berlinmuren – der er kun noget tilbage af den daværende mur som faldt tilbage i 1989, men det er stadig et kig værd. Det minder mig om afslutningen på den Kolde Krig og gør jeg sætter lidt ekstra pris på de tilstande vi har heroppe i den vestlige verden nu. Det er også ganske gratis.

Det var kort om vores Berlin tur – tak fordi du læste med 🙂

2 Kommentarer on “Halvmaraton i Berlin 2022

 1. Hej Kirstine
  Vi skrev sammen på løbe gruppe Facebook .
  Fanstisk skrevet om løbet og i Berlin ..🤙🏻😁..
  Har Været De turist ting ,du sagde .
  Det var 2 gange 2021 med kammerat /søn ,rundt på løbehjul😂 😅.Der så vi endel mere .Men vi støtte på DDR museum ved kanalen ,meget interesant hvordan de leve .ikke så dyrt ?.Også tog jeg Røde bus omkring Berlin 1 time varede det …
  Rundt kanalerne også hyggeligt gå rund🤙🏻..
  Jeg boede til 🏃‍♂️Limehome lejlighed 2900 kr for 3 nætter …
  Min transport fra København 1200 kr retur /plads billet .

  Kh
  Per ☺️

  1. Hej Per 🙂 Hvor dejligt du har været herinde og læse med – det så jeg først nu. Øv. Det lyder også om nogle fantastiske turer du har haft. Kommer du med næste år også til løbet?
   KH Kirstine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait