Hvordan undgår du kramper?

Og hvorfor får man overhovedet kramper? Hvis du er en af de få, som aldrig har haft en krampe i hele dit liv, så er du en heldig kartoffel. Jeg tror, at de fleste af os har prøvet at få en krampe før og det er altså bare ikke sjovt. Særligt ikke hvis der sker midt under en træning og endnu værre under et race. Gudskelov er der nogle ting, som man selv kan gøre for at forebygge kramper og dem tænker jeg bare vi hopper fluks videre til 🙂

Hvorfor får man overhovedet kramper?

Typisk får man en krampe, hvis en muskel er dehydreret eller overanstrengt/muskeltræthed eller mangler salt (natrium). Det kan enten være under dit løb eller bagefter. Måske du har prøvet at vågne op med et krampeanfald i læggen – av. Det er ikke for sjovt.

Det kan du gøre for at undgå kramper

Der er gudskelov råd for at undgå kramper. Nogle af de ting som du selv kan gøre er som følgende:

  • Sørg for at drikke nok vand. Også inden du starter med din træning. Det er vigtigt både i forhold til kramper og din præstationsevne at være hydreret. Et væsketab på 2% af din kropsvægt nedsætter din præstationsevne med helt op til 20%. Så husk husk husk væsken. Evt. brug carborace så du samtidig får dine elektrolytter og carbs. Jeg køber mit carborace lige her.
  • Når du sveder, sveder du også salt ud. Derfor er det vigtigt at du husker at opretholde din saltbalance også. Her kan du bruge saltsticks eller saltkapsler. Alt efter hvad der fungerer for dig. Jeg bruger personligt saltkapsler fra PurePower. Jeg har endnu ikke brugt dem i race sammenhænge, men udelukkende på mine lange cykelpas (+5 timer). Du finder dem lige her. 🙂
  • Husk hvile. Efter et hårdt træningspas har din krop brug for at lade sig selv op til næste træningspas. Så husk at restitutionen er næsten lige så vigtig som selve træningen. Jeg har faktisk skrevet et helt indlæg om netop restitution lige her, hvis du er nysgerrig.
  • Sørg for at få kost med magnesium i eller tag kosttilskud af magnesium.
  • Sørg for at have lagt den rette træning INDEN, så din krop er forberedt på distancen.

Til slut er det også vigtigt at sige, at du ikke får for meget salt, da det også kan give maveproblemer.

TAK fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait