Tips til løbepas på løbebånd

Det kære løbebånd. Hvilke løbepas passer egentlig bedst til løbebåndet og hvilke løbepas kan du med fordel tage udenfor? Min erfaring siger mig at løb på løbebånd, deler vandene imellem løbere. Enten er man til det ellers er man ikke. Jeg selv er mest tilhænger af en alsidig og varieret træning, men bruger primært løbebåndet om vinteren. Jeg bliver bambi på glatis, hvis der er den mindste is på vejene og så foretrækker jeg altså at hoppe indenfor i stedet. Andre elsker sne, frost og is og sådan skal det også være – vi behøver nemlig ikke være ens os løbere 🙂

Disse løbepas kan du med fordel tage udenfor

De rolige, mere ensformige turer, vil jeg altid tage udenfor. Uanset om det så regner eller blæser. Det omskiftelige danske vejr har også sin charme. I øvrigt bliver det simpelthen for kedeligt og monotont at stå og løbe samme sted i samme tempo 🙂 Det er derudover også godt for vores led, muskler og sener at komme ud og mærke vejene, svingene og ujævnhederne fremfor det flade jævne løbebånd.  Jeg har skrevet lidt mere uddybende om fordelene og ulemperne ved løbebåndet lige her, hvis du vil læse mere.

Disse løbepas kan du med fordel tage indenfor

De pas jeg vil sige, egner sig særlig godt til løbebåndet er følgende;

BAKKELØB – som har fokus på styrke og syre 🔥 

  • tag fx 4 x 4 min med 4% hældning ELLER
  • 4 x 2 min med 6% hældning og 1 min med 8% hældning efterfulgt af 1 min med 1%. Behold samme tempo hele vejen. 

Derudover kan det være lettere at passe ens bakketræning ind i forhold til opvarmning og afjog, end hvis du i København skal ud og finde en passende bakke. Geels bakke og Valby Bakke er dog gode bud på bakker med godt underlag, hvis du gerne vil ud og prøve kræfter med bakker udenfor.

PACETRÆNING – som har det formål at du kan afprøve dit målpace

Her kan du virkelig få prøvet kræfter med at løbe i det pace, som du har tænkt dig at løbe fx dit halvmaraton i. Du kan nemt sætte løbebåndet til fx pace @4:00/15:00 og holde farten uden at skulle tænke videre over det. Et pas kunne være;

  • 2 x 15 min i HM pace med 5 min jog imellem 

Eller

  • 2 x 20 min i HM pace med 5 min jog imellem

PROGRESSIVT LØB 

Her kan du øve det at løbe i forskellige tempi,fx ;

  • Start i roligt tempo og øg hver 1 km med 1km/t. Gør det fx i 10 km. 

Du kan også tage progressive intervaller;

  • 8x 600 meter startende hvor du øver farten ved hver 600 meter. Fx bare med 10 sek. 

Fordelen ved at tage dit progressive løb indenfor er, at du meget præcist kan sætte løbebåndet på det pace, som du ønsker at løbe i. Du skal ikke koncentrere dig om at holde pacet i og med løbebåndet gør det for dig. Du skal blot bevæge benene fremad.

Det var et kort indspark om løbepas på løbebånd. Jeg håber, at det kunne bruges. God løbetur 🙂

Jajaja se mig og mine fine nye hvide strømper fra Pevelo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait