Hvad er recovery løb?

Normalt siger man at “kært barn” har mange navne og det passer egentlig også rigtig godt i forhold til løb 🙂 Der er nemlig så mange arvarter indenfor løb. Der er fx tempoløb, intervalløb, LSD (long slow distance), joggetur og nu recovery løb. I dag vil jeg fortælle, hvad recovery løb er og hvordan du udfører det i praksis.

Så hvad er recovery løb egentligt?

Recovery løb er ultra let løb, som typisk foregår indenfor 24 timer efter et langt løb eller et hårdt træningspas. Varigheden af et recovery løb er typisk mellem 20-60 minutter, men det kan også sagtens være kortere. Det afhænger også af, hvad dit niveau er indenfor løb. For eksempel giver det ikke mening at du løber et recovery løb på 45 minutter, hvis du maksimalt har løbet 20 minutter. Det skal altså tages ud fra, hvilket niveau du selv er på og det kan du bedst selv vurdere 🙂 Recovery løb må også rigtig gerne foregå på blødt underlag for at aflaste din krop, muskler og sener. Asfalt er selvfølgelig også okay, hvis du ikke lige blødt underlag indenfor rækkevidde 🙂 Du kan læse mere om variation af underlag lige her.

Blødt underlag lige der og nogle lækre Asics magic speed sko 😀

Hvorfor bruge recovery løb?

Grunden til at vi gerne vil bruge recovery løb er primært til følgende:

  • Til at få gang i blodomløbet
  • Til at fremme recovery processen
  • Til at reducere ømhed i kroppen

Hvilken zone skal jeg ligge i til recovery løb?

Jeg vil anbefale dig, at du løber i din pulszone 1 eller i dit langsomste pace tempo. Du må gerne føle dig lidt som en skildpadde. Det skal føles ultra let – det er meningen. Ellers er det ikke et recovery løb og så går pointen af netop “recovery aspektet” 🙂 Mit råd er at du pakker uret godt væk under din bluse eller jakke og lader egoet blive hjemme på sofaen. Formålet er ikke høj fart eller høj puls. Nyd din tur i stedet 😀

Jeg håber, at dagens indlæg kunne bruges og du måske selv begiver dig ud på et recovery løb 😀

Farvel og tak for i dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait