Rejseguide til 48 timer i Malaga

For en uge siden tog vi på en 48 timers weekendtur til solskins byen Malaga. Så i den anledning tænker jeg, at dele lidt tips til Malaga i forhold til, hvad man bare MÅ se og hvor man skal spise, bo og løbe.

Afrejse til Malaga fredag

Da vi ofte rejser går vi også altid efter lowbudget og fandt denne gang nogle billige flybilletter gennem Ryanair til 900kr for os begge tur/retur. På de kortere rejser, da rejser vi altid bare med en rygsæk, hvor man lige har det vigtigste med. I min optik er der ikke grund til at pakke en hel kuffert for 2 døgn. Der skal selvfølgelig være plads til løbeskoene, men altså mere behøver der næsten ikke 😉 Sagt i spøg selvfølgelig.

Transport til og fra lufthavnen

Vi tog med toget Renfe direkte indtil Malaga centrum. Det tog omtrent 15-20 minutter og kostede 11 euro for to. Man kan købe billet i automaten lige inden man går ned til toget. Det er ganske simpelt, da der kun er to spor – et indtil Malaga og en i den anden retning. Samtidig er der skilte over alt, så du kan næsten ikke tage det forkerte tog. Derudover er der taxa overalt og de er let tilgængelige. Vi tog en taxa til lufthavnen om søndagen, så vi kunne spare lidt tid. Vi gav 23 euro for turen og det må siges, at være det værd tidligt om morgen. Hvis du går ned til den store McDonalds i byen ved hovedgaden, så er der et holdested for taxaer og ellers kører de rundt i gaderne, selv kl 6 om morgen.

Overnatning

Da vi godt kan lide at have vores eget sted på ferier gik vi ind på Airbnb og fandt en fin lejlighed lige midt i centrum til lige omkring 900kr for to overnatninger. Det er rart at man har et lille køkken, hvor man kan tilberede noget hurtigt morgenmad og have drikkevarer inden man skal ud og opleve byen. I forhold til lejligheden da var det med “selv tjek ind” og det gik super hurtigt. I kan se lejligheden lige her og booke herigennem.

Madanbefalinger

El pimpi havde jeg selv googlet mig frem til på forhånd, og som skulle være et anbefalingsværdigt tapassted. Vi besøgte stedet fredag aften til en omgang traditionel tapas og øl. Vi bestilte ikke bord på forhånd, men det var let at få et bord på trods af en fyldt restaurant. Stedet var fint. Intet fancy og eksotisk, men hvis du går efter helt traditionel spansk tapas, så kan jeg klart anbefale stedet. Og portionerne er store. Vi bestilte fire retter og havde meget mætte maver bagefter.

Ham og rejer i baggrunden

Som en brunch lørdag gik vi til Brunchit, som lå flere forskellige steder i byen. Her kunne vi få omelet, avocado madder, burgere, smoothie bowls og friske smoothies. Smoothiene havde navne efter byer på Bali, hvilket gjorde det lidt ekstra hyggeligt.

Smoothiebowl på en græsplade

Til frokost besøgte vi Byoko som en sen frokost. Vi kunne sidde udenfor i solen og nyde vores mad i 21 grader midt i december. Hvor fantastisk er det ikke lige? Vi bestilte hver en salat og en starter som bestod af humus, brød og lidt gulerødder. Vi delte det hele og det smagte helt fantastisk. Stedet er ret populært og der er næsten hele tiden fyldt op og det kan godt være svært at få en plads. Med den lækre mad og med muligheden for at sidde udenfor, så forstår jeg det egentlig godt. OG det er ventetiden værd 🙂

Vores salater på Byoko
Starters

Udover vores restaurantbesøg så fik vi også spist nogle lækre italienske is og minidonuts på vores vej. De var stort set på alle gadehjørner i Malaga. Jeg havde selv håbet at gå og spise nogle spanskrør, Churros, men de var kun at finde på restauranterne og der var en særlig restaurant, hvor de primært solgte churros. Der var dog en virkelig lang kø dertil og det havde jeg på ingen måder tålmodighed til at vente på. Så jeg gik med is og varme donuts med sukker i stedet. Heller ikke et dårligt alternativ, hvis jeg selv skal sige det.

Mini donuts

Ting man bare skal se i Malaga

Vi havde faktisk ikke på forhånd planlagt det store i Malaga og tog tingene lidt som de kom. Det gode ved Malaga er, at byen er ret lille, 500.000 indbyggere, så du kan gå rundt til det meste. Alle de steder vi ville hen var nærmest hele tiden kun 200 meter, 400 meter og 800 meter væk fra os. Det krævede derfor ikke den store planlægning at komme fra det ene sted til det andet. Nu vil jeg komme med mine bud på, hvad jeg synes du skal se i Malaga 🙂

Stranden

Det var fortryllende at komme ned på stranden og løbe langs sandet og alle palmerne. Strækningen ved stranden er lang og vi løb 2 km langs promenaden. Det kan klart anbefales, hvis du går efter en løbetur i Malaga og også hvis du, ligesom jeg, bare elsker vandet og palmer. Perfekt kombination hvis du spørger mig. I øvrigt vil jeg anbefale, hvis du er en løber, at tage på en sightseeing løbetur. Det er helt fantastisk.

Stranden og solskin midt i december

Madmarkedet Mercado Central tog vi hen og så efter vores brunch/morgenmad på Brunchit og jeg havde inden ikke de store forventninger. Markedet var okay stort, men mange af forretningerne lignede hinanden. Fisk, fisk, fisk og lidt mere fisk. Derudover frisk frugt, tørret frugt og nødder i store mængder. Det er ikke et sted, man behøver at sætte meget tid af til.

Madmarked
Det store udvalg af tørret frugt og nødder på madmarkedet

Malagas gamle fæstning, Alcazaba og slottet er nogle af de steder, som jeg vil anbefale at se. Der brugte vi en del tid. Ikke mindst fordi vi startede med at gå hele vejen op til Mirado de Gibralfaro. Det var en stejl gåtur derop, men udsigten var det hele værd. Man kunne se udover hele byen, ned til havnen, ned til bygningen som man bruger/brugte til tyrefægtning og ja bare udover hele Malaga. Det er virkelig et sted, som jeg vil anbefale, at man tager hen. Hvis man er gangbesværet eller bare synes gåturen derop virker umenneskelig, så går der også busser derop jævnligt. Vi købte en samlet billet til begge steder og de lukkede kl 18.00. Hvilket gav os god tid til at se det hele.

Da Malaga jo er Picassos hjemby eller i hvert fald, hvor han holdte til så var det også oplagt at gå på Picasso museumet, som bogstaveligt talt lå lige i vores baghave fra vores Airbnb. Men vi havde slet ikke lyst til at gå indenfor, nu når vi endelig var i solen. Derudover boede vi lige ved katedralen i Malaga, som bestemt også er et besøg værd.

Ellers slentrede vi egentlig bare rundt i byen og nød solen og det at være i et andet land. Alle gaderne og stemningen i byen er bare noget helt andet end i Danmark. Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker den spanske kultur, stemningen og ikke mindst klimaet.

Disse smukke træer var at finde mange steder i byen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait