Floating indenfor sportens verden

Som de fleste sports mennesker og atleter ved så er restitution og søvn nogle vigtige aspekter og en stor del af ens performance indenfor sportens verden. Det gælder om at få tilstrækkelig søvn og restituere optimalt for at kunne performere. I dag vil jeg fortælle om en af de ting, nemlig floating, som jeg benytter mig af for at opnå en forbedret søvn og øget restitution.

Hvad er floating?

Floating er kort sagt, hvor du ligger vægteløs i en lydisoleret kapsel med magnesiumholdigt saltvand i en time helt for dig selv. Du kan have lys under din session eller slukke det – det er op til en selv. Men uanset om du har lyset tændt eller ej, så er du alene med dig selv, din krop og tanker i en hel time. En time, hvor du ikke skal forholde dig til noget som helst, ej heller at bevæge din krop eller holde den oprejst. Epsomsalten i vandet sørger for du på intet tidspunkt synker, men holder dig flydende. De første 10 minutter under dit float er der musik og igen de sidste 5 minutter bliver der spillet roligt musik under vandet.

Selve kapslen

Min første oplevelse med floating

Den allerførste gang, hvor jeg skulle prøve floating husker jeg, at jeg var spændt og skeptisk. Spændt på om det overhovedet var noget for mig. Jeg ankom sammen med Jonas til Floatstudio i København, hvor vi blev taget godt imod af en smilende kvinde med dreadlocks lignende hår. Jeg husker, at jeg lagde mærke til, at hun ingen sko havde på og at stedet i høj grad mindede mig om et spirituelt sted på grund af krystaller, himalayasalt lamper og drømmefangere. Vi blev selv bedt om at tage vores overtøj og sko af og gå rundt i strømpefødder. Vi kom op i en form for lounge, hvor der var flere himalayasalt lamper, grønne planter og tarotkort, bøger og charka te. En virkelig rolig og behagelig atmosfære. Det var som om at ens stress og ” jeg skal ditten og datten”, forlod kroppen ved bare at træde ind i rummet. Jeg må indrømme, at det havde jeg ikke forventet, når stedet nærmest ligger som nabo til Nørreport og Strøget, hvor der altid er travlt og hvor man ofte får en følelse af at være på farten.

Vi kom ned til hver vores floatkapsel og fik en introduktion til, hvad der skulle ske den næste times tid. En time hvor vi skulle ligge i hver vores kapsel og bare være alene med os selv. Jeg var spændt på, om jeg ville kunne ligge der en hel time uden at foretage mig det mindste. Lige så spændt på om Jonas ville kunne det, da vi begge har svært ved at sidde stille i hverdagen og stort set altid er på farten på den ene eller anden måde.

Hvad er så konklusionen efter første floating?

Konklusionen er at det var svært for mig at blive liggende i en hel time og finde ro i det. Jeg følte både, at jeg kunne mærke min krop meget bedre og så alligevel ikke, fordi den netop var vægtløs. Jeg havde intet ur på og havde ingen anelse om tid og sted. Jeg følte, at der var gået langt over en time, da jeg valgte at stå op af kapslen, men i virkeligheden var der kun gået 40 minutter. Mine tanker kredsede omkring tiden den første gang. Sara, som er indehaver af Floatstudio i København, havde forberedt mig på, at det godt kan tage op til tre floats, før man ligesom vænner sig til det og lærer at slappe af. Så jeg måtte altså prøve det igen. Nu vidste jeg, hvad jeg gik indtil og at musikken nok skulle starte, når jeg skulle op. Og denne gang lavede jeg de der små spæt, som man gør lige inden man falder i søvn. Min krop var afslappet og mit hoved også. Følelsen bagefter er dog næsten det bedste. Den afslappethed der falder over kroppen. Alt foregår bare stille og roligt bagefter. Tankerne føles også klarer bagefter og som om der ikke er noget der kan slå en ud af kurs.

Efter float – afslappet og glad

Hvad er floating for mig?

Floating er mit mentale break fra en travl hverdag. Der hvor min krop får de bedste betingelser for at kunne præstere på et højt plan. Floating giver mig en indre ro og afslappethed. Mine tanker og hjerne får lov til at få en pause. Samtidig med det så kan jeg virkelig mærke en tydelig forbedring i forhold til min restitution og søvn. Læs mere her, hvis du er nysgerrig på, hvor vigtigt en faktor både søvn og restitution er i forhold til at opnå ens mål indenfor sportens verden.

Jeg føler mig virkelig veludhvilet og frisk dagen efter at have floatet. Det er som et energiboost i min hverdag. Floating er min selvomsorg, selvkærlighed og der hvor jeg vælger at prioritere både min krop og mit sind. Det er mig tid. Floating er blevet mit energiboost i en ellers travl hverdag. Hvis du selv har fået lyst til at prøve “mit energiboost”, så kan du læse mere her,.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait