Sådan sætter du din hometrainer op

Du har nu købt en hometrainer, fået den hjem og står nu og cyklen og hometraineren. Hvad er næste skridt? Det vil jeg i dag give dig en lynhurtig guide til. Det er faktisk ikke så svært, som man lige skulle tro først 🙂

  1. Først skal du selvfølgelig have sat din cykel op på hometraineren. Hvis du har købt en hometrainer, hvor du skal have baghjulet af og din cykel direkte op på hometraineren, så skal du starte med at have baghjulet af.
  2.  Start med at sæt dit gear, så du har kæden på det nederste lille tandhjul bagpå og det store foran.
  3. Hvis du har fælgbremser, så løsnes låsemekanismen. Det gør du ved at vippe den lille ”dut” op af.
  4. Så skal du løsne quick releasen, som er med til at gøre at dækket sidder fast.  Den skal først ”vippes” låsen og så kan du dreje. Hold fast i den ene side imens du drejer.
  5. Så kan dækket komme af og nu skal den så op på hometraineren.
  6. Her skal du sørge for at sætte kæden på det lille tandhjul.
  7.  Skub på bagskifteren og så er du klikket i.
  8. Så skal quick releasen spændes igen. Hold fast i den ene side imens du drejer. Så er cyklen sat fast på hometraineren Luk låsen ved quick releasen.
  9. Forhjulet har jeg til at stå på en blok, som fulgte med da jeg købte hometraineren. Under har jeg et underlag, som tager både sved og larm.
Tandjulet – trin 2
Bagskifteren – trin 7

Cykelexperten i Vanløse har faktisk et virkelig godt udvalg af både hometrainere og diverse tilbehør til cykelsporten. Nogle gange kan det være rart at handle i en fysisk butik, eller i hvert fald have muligheden for at se varerne og blive guidet inden man køber. Og en hometrainer er jo ikke helt billig, så jeg vil klart anbefale at tage ud og tage et kig inden.

Det gode ved hometraineren er at der allerede er installeret kadencesensoner og wattmåler, så det ikke behøver at være monteret på cyklen når man træner. Derudover kører den med ANT+ og Bluetooth, så du behøver faktisk bare at have hometraineren sat til en stikkontakt og have opsat softwaret. Direct drive er virkelig at anbefale synes jeg.

Hvordan sætter du hometraineren op til fx Zwift?

Hvis vi går ud fra, at du går med valget af Zwift, så skal du have downloadet appen. Gå direkte til deres hjemmeside, hvor du kan vælge imellem at downloade appen til enten IOS, Windows, Mac eller Appletv. Personligt valgte jeg at downloade det til min ipad fremfor mit fjernsyn, da jeg ellers sidder alt for tæt på skærmen synes jeg. Herefter skal du egentlig bare følge pilene og opsætte. Det går egentlig meget let og af sig selv.

Så kommer du til fanen, hvor du skal connecte/parre dine enheder. Her er det en god ide lige at finde det pulsbælte frem, som du vil bruge. Under hver kategori kan du gå ind og trykke på “search” og dernæst burde din hometrainer, pulsmåler m.m. dukker op. Så vælger du ganske simpelt bare din pulsmåler, hometrainer og så er dit valg gemt fremadrettet.

Hvis du er i tvivl om hvilken hometrainer du skal købe, så læs gerne mit indlæg om netop det her.

Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål og ellers enjoy den virtuelle verden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...