Sådan vælger du din coach

Står du og overvejer at få en coach på forhold til din træning? Mangler du struktur og nogle træningspas at kunne følge i forhold til din træning? Så kan det være den helt rigtige beslutning at finde en coach, som kan hjælpe dig godt på vej. Men hvordan vælger man så den “rigtige” coach? Læs med i dag og få min erfaring med på vejen. 

Hvorfor valgte jeg selv at selv at få en coach?

Først og fremmest tog jeg en beslutning om at finde en coach til at lave mine træningsprogrammer, da jeg ikke selv ønskede at bruge tiden på det. Det kræver alligevel en del tid og der er mange forskellige aspekter, man skal tage højde for ved træningsplanlægning. Det skal man slet ikke undervurdere. Selvom jeg er uddannet løbetræner fra DGI, selv løbetræner andre og har stor erfaring fra styrketræningsverdenen, så vil jeg gerne spare den tid selv. Jeg ville og vil stadig gerne, bare træne og gøre hvad der står på programmet. Det er for mig en luksus, at jeg ikke selv skal tænke over, hvilken form for træning jeg skal lave, hvilke intervaller der er gode for sæsonen osv. Det er der en anden der tænker over for mig. Jeg følger blindt programmet og hvad min coach siger. Derfor ligger der for mig også en del tillid i at vælge coach. Jeg skal have tillid til at coachen ved, hvad h*n laver og har de rette kompetencer til at kunne lave de rigtige programmer og træningspas. Og presse mig når jeg har brug for det og ved hvornår jeg skal holde lidt igen. Samtidig skal det være motiverende at følge programmerne. Ja ja jeg ved da godt det er en række krav, men sådan er det nu engang 🙂

Hvordan valgte jeg min første coach? 

Første gang jeg valgte en coach var det faktisk både baseret på, at jeg var imponeret over vedkommendes formåen indenfor tri verdenen og min egen mavefornemmelse. Dette koblet med jeg var helt grøn indenfor tri verdenen. Min mavefornemmelse sagde mig, at hun var det rette match for mig. Jeg tjekkede slet ikke, hvad andre havde sagt om vedkommendes coach evner, hvilken uddannelsesmæssig baggrund hun havde med i baggagen. Det betød ikke så meget for mig på daværende tidspunkt. Jeg ville bare gerne igang. Sådan for alvor i gang. 

Da jeg kontaktede hende første gang, da havde hun ikke plads i sin gruppe. Så jeg valgte at vente. Jeg havde valgt og hun var mit valg og ellers måtte jeg gøre det på egen hånd. Nogle få uger efter kontaktede hun mig og sagde der var kommet en plads til mig. Jeg sagde ja tak!  Og sådan startede mit første eventyr med coach på. Et eventyr hvor jeg lærte rigtig meget om mig selv, mine grænser og at jeg kan meget mere end jeg troede.

Og ja jeg skrev mit første eventyr, fordi efter 7 måneders samarbejde valgte jeg at skifte coach. Jeg havde længe tænkt over, at skifte til en coach, som boede i nærheden af mig. Særligt hvis jeg imod ironman får brug for at kunne mødes personligt. Derudover kan jeg godt lide det aspekt, at man rent faktisk ved hvem ens coach er. Hvordan vedkommende ser ud i levende live. Ikke jeg skal bruge det til så meget i forhold til min træning, men det gør bare et eller andet for mig. Derudover var jeg begyndt at føle, at jeg bare var på sidelinjen i forhold til min egen træning. Jeg manglede lidt det aspekt i at vide, hvorfor hun gjorde som hun gjorde og hvorfor jeg havde de tests jeg havde. Jeg følte mig lidt som en blind høne, der bare fulgte med. Jeg havde brug for at blive inddraget i min egen træning følte jeg. 

På vej ud på nye eventyr

Skift af coach

En fra tri klubben havde flere gange talt positivt om sin coach og jeg skrev til hende for lige at høre lidt mere om ham. Hun indtalte straks en lydbesked på Instagram som svar. Jeg var nu helt overbevist, om han kunne noget og var dygtig. Så jeg kontaktede ham med det samme og han havde gudskelov plads til mig. Han spurgte om vi kunne tage en telefonisk samtale, inden vi startede op og det gjorde vi så. Og wauw det gjorde bare noget positivt for mig. At han faktisk var interesseret i at høre mere om min træning, at han brugte tid på at høre om min baggrund, hverdag og alle de ting der skal gå op i en højere enhed i en hverdag med job, familie/venner, uddannelse og en masse træning. Samtidig er bonus han er en del af den tri klub, som jeg selv er i. Argo ved han også, hvilken træning der er på programmet der og det kan lettere kobles sammen, at jeg kan følge træningen der og samtidig hans program. Hvis du er blevet nysgerrig på, hvem min nye coach er så gå ind og tag et kig på hans hjemmeside her.  

Gode råd til valg af coach 

Hvis jeg skulle vælge coach nu og her så ville jeg tænke over følgende:

  1. Hvilken uddannelse har vedkommende for at kunne lave mine træningsprogrammer?
  2. Hvilken personlig erfaring har vedkommende? 
  3. Hvad tilbyder coachen? Er det udelukkende et program, man får stukket i hånden og så er det det?  
  4. Hvad er mine egne behov? Har jeg brug for en coach jeg kan sparre med? En som er tæt på mig? Eller kunne det i princippet være en gut/gutinde som sad i USA og lavede mine programmer? 
  5. Hvilken pris er jeg villig til at give? 
  6. Om coachen har det personlige aspekt med i det. En der afsætter tiden til at høre hvem man er, hvorfor man træner, ens mål m.m. For mig gør det bare alverden, men det er ikke sikkert du har det på samme måde. Det er også helt okay. Gå med hvad der føles rigtigt for dig. 

Det blev meget personligt i dag, men jeg håber alligevel at du kan bruge mine erfaringer til lidt i forhold til valg af coach. Det vigtigste er at gøre, hvad der føles rigtigt for dig og gå med det. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet. 

Adios for nu. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait