Anmeldelse af Asics magic speed

Dem her har jeg ventet længe på! En lækker, smal carbonsko med FlyteFoam Blast-skum. Inden løb jeg kort i Nova Blast og jeg har i og for sig også været glad for dem, men det var som, at den bare ikke helt var der. Jeg manglede en hurtig, let sko til mine tempo turer og intervaller. Og så kom de her BEAUTIES 🙂

De kolde facts om Magic speed

Hældrop. Hvis du ikke ved, hvad hældrop er så får du her en lynhurtig intro til det. Hældrop indikerer højde forskellen på hælen og forfoden. Jo højere hældrop, jo stejlere vinkel mellem forfod og hæl. Løbesko kommer med hældrop alt fra 12mm til 4mm. De helt klassiske løbesko ligger ofte med et hældrop på 10-12mm.

De der banditter kommer med et hældrop på 5mm. Det er et relativt lavt hældrop og gør også at du lander mere fremme på dine forfødder. Samtidig er det lave drop med til at skabe et rul, som automatisk gør du lander længere fremme på forfoden og gerne vil fremad.

De vejer kun 187 gram (kvindemodellen). Dermed er der også tale om en virkelig let sko.

Mellemsålen er lavet af Asics populære FlyteFoam Blast-skum og derudover er der en carbon plade i skoen. Fun fact med carbon pladen er, at den faktisk blev lavet i sin tid for at lave skabe et lavere energiforbrug og samtidig være en let sko. Alt sammen faktorer som er med til at forbedre din løbeøkonomi over distancer. Skoen er henvendt til den neutrale løbestil. Hvis du ikke ved, hvilken løbestil du har så hop hen til en løbestilsanalyse. De kan fås gratis mange steder og giver dig et præg om, hvilke sko der er gode til netop din fod. CPH Runshop eller kaisersport er mine bud, hvis du befinder dig i Københavns området.

Overdelen på skoen er let og åndbar, hvilket jeg selv foretrækker fremfor en sko der er mere “stiv” i det. Der er ok støtte i hælen, men igen så er det ikke fordi der er brugt mest energi på stoffet.

Min vurdering af Asics magis speed efter nogle løbeturer

Jeg har nu haft afprøvet skoene på både løbebånd, udenfor og til tempo og jog. Og min konklusion er….

Det er virkelig en lækker tempo/interval sko til en helt fair pris.

Dog vil jeg ikke anbefale skoen til jogturer. Det er simpelthen en sko, som er lavet til at der skal lidt fart på. Det er en budgetvenlig carbonsko til hverdag og til dig, som gerne vil have noget fart på og have den der rullende fornemmelse, når du lander. Det er en af de fede ting ved den her sko, at man får den her rullende fornemmelse og trang til at løbe hurtig i dem.

Dog ville jeg ikke bruge den til races, der synes jeg alligevel ikke at den når det niveau som mine Nike Vaporfly Next % har. Skoene er ikke lige så bløde at løbe i som fx Nike Vaporfly Next %. Jeg føler ikke, at jeg bliver “skudt” afsted på samme måde som med mine andre carbonsko. Skummet i mellemsålen er hårdere i det sammenlignet med andre af mine carbonsko. Det koblet sammen med mængden af gummi på ydersålen, så er mit bud også at den her sko har en del flere kilometer i sig end de traditionelle carbon/racesko. Mit bud vil være omkring de 800km.

Alt i alt så synes jeg det er en anbefalingsværdig sko til træningen, særligt når der skal være fart på fusserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait