Sådan klæder du dig på til løb året rundt

Hvordan finder du ud af, hvilket tøj du skal have på til løb? 🧐 Måske regner det? Måske ser det koldt ud? Og når du så kommer igang har du pludselig for meget tøj på 😲

Har du selv prøvet det med at komme ud på din løbetur, for så at finde ud af at du har alt for meget tøj på? Den fejl har jeg selv gjort mange gange. Ofte passer det fint i starten med det tøj, som jeg har valgt, men efter opvarmningen bliver det ofte for varmt.

Det kan nemlig virkelig snyde, når man står i sit vindue og kigger ud på vejret. Men hvad skal man så gøre for at vælge rigtigt i forhold til løbetøj tænker du måske? Og hvad gør jeg egentlig selv? Først og fremmest går jeg altid efter tøj, som er behageligt og noget jeg føler mig tilpas i og noget, som er svedtransporterende. Fx løber jeg helst ikke i bomuld, fordi det suger sveden til sig og afgiver ikke igen. Derudover så går jeg efter at tage tøj på, som ville passe til hvis temperaturen var 5 grader højere, end hvad den reelt er. Tøjet skal føles behageligt under træningen og ikke bare de første par kilometer. Så hvis der er 16 grader udenfor og overskyet, så ville jeg klæde mig på, efter der var 21 grader. Jeg ville på ingen måde tage langærmet og lange tights på til 21 grader. Prøv 5 grader princippet af næste gang, at du er i tvivl med påklædning.

Forår, efterår og vinter

Nu er vi så heldige at have skiftende årstider i Danmark, hvilket gør at man skal være opmærksom på, hvilken sæson vi er i, i forhold til påklædning. Det kan være svært at vide sig sikker på, hvordan vejret er i Danmark. Du kan starte med at løbe i tørvejr og ende med at løbe i den største regnbyge. En af charmere ved at bo i Danmark ikke? 😉 Men nu da vi er gået ind i efterårs sæsonen, vil jeg gå efter tolagsprincippet. Tolagsprincippet er helt basalt, at du fx har et baselayer på og en tynd vindtæt løbejakke på. Det samme vil jeg egentlig gøre i forhold til foråret, da der også her stadig kan være et noget ustadig vejr med koldere temperaturer. Når det så for alvor bliver vinter og temperaturen falder, så vil jeg gøre brug af trelagsprincippet . Hvis du ikke har hørt om det før, så er det en effektiv måde at holde sig tør og varm på. Det giver en fleksibel og effektiv beskyttelse mod vind og kulde. De tre lag gør også, at du nemt kan justere på tøjet i forhold til vejrforholdene. De tre lag består af et baselayer, som ved tolagsprincippet, en tætsiddende bluse og en vindtæt løbejakke.

Påklædning til når det er rigtig koldt

Når kulden for alvor bider sig fast, er det ikke altid nok med trelagsprincippet. Her kan det være en fordel at supplere med et pandebånd eller hue til ørerne, vanter til fingrene, halsedisse og nogen foretrækker også et par varmere tights. Fusion har lavet et par geniale tights, som lige er den ekstra tak varmere. Personligt løber jeg i de samme tights hele året rundt, ganske enkelt fordi jeg synes det er mere behageligt. Og et ekstra lille tip – grip gab har faktisk lavet et par super smarte vanter, som både fungerer som luffer og fingervanter. Man kan når det er ekstra koldt trække et ekstra lag over fingrene og omvendt pakke det væk, hvis det ikke er nødvendigt. Vanterne har jeg på på billedet lige nedenunder. Personligt køber jeg det meste af mit løbetøj ved Kaisersport. Jeg elsker kvaliteten af fusions produkter og ofte har kaisersport faktisk en rabatkode på 20%.

Påklædning til når det er varmt

Når solen står på og temperaturen siger plus 20 grader så vil jeg droppe alt om både to og trelagsprincippet. Så gælder det i stedet om at have noget dejlig luftigt og svedabsorberende tøj på. Som tidligere skrevet så undgå gerne bomuld. En let t-shirt, sports bh, shorts og pandebånd eller kasket, er det outfit jeg selv vil gå efter på en varm sommerdag. Pandebånd eller kasket simpelthen for at skygge for solens stråler og for at forhindre sveden i at komme ned i øjnene. For sved i øjnene ved vi jo alle svier forfærdelig meget og det vil vi gerne undgå ikke?

Jeg har i det ovenstående forsøgt at linke til de produkter, som jeg selv bruger. Du skal blot trykke på fx “t-shirt” eller “geniale tights” og så kommer du direkte hen til hjemmesiden.

Det var alt for i dag – har du nogle spørgsmål så skriv endelig og så skal jeg se, om jeg kan svare på dem.

GOD LØBETUR 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait