Aktiv ferie på Playitas Resort

Har du været på aktiv ferie før eller har du tænkt på at gøre det? Hvis du endnu ikke har været på Playitas, Fuerteventura, så synes jeg, at du skal læse med i dag og høre om min første aktive ferie på netop dette fantastiske sted.

Lad mig starte med at sige, at planen faktisk ikke var en aktiv ferie, men i stedet en oplevelsesferie på Bali i Indonesien. Vi havde planlagt en tre ugers rundrejse på Bali, hvor vi skulle opleve en masse ting, men da vi nærmede os afrejse måtte vi endnu en gang se os slået af COVID-19 pandemien. Til vores store skuffelse, da vi virkelig havde brugt lang tid på at booke ferien og aktiviteter hjemmefra. Vi besluttede dog hurtigt, at det ikke skulle ødelægge vores ferie. Vi måtte ganske enkelt se os om efter en anden ferie og da vi allerede havde talt om en aktiv ferie på Playitas Resort til vinter 22, så var valget ikke svært. Ferien til Playitas Resort blev booket. 14 dages aktiv ferie. Jeg var selv ret skepsis overfor 14 dages aktiv ferie. Ville det blive for meget træning? Ville vi overhovedet få slappet af? Ville det blive for kedeligt at være et enkelt sted alle dagene?

Jonas var ikke i tvivl og det blev til 14 dages ferie på Playitas Resort. Godt en af os er beslutsom nogle gange. 🙂

Booking af ferien

Vi bookede turen gennem Apollo ganske enkelt på deres hjemmeside. Ingen af os havde været på Playitas Resort før og var begge ret grønne i forhold til, hvilken boform vi skulle vælge, hvor mange måltider vi skulle have med og om vi skulle have vores cykler med hjemmefra. Vi endte med at bestille en af deres 1 værelses lejligheder, fuld pension og lod cyklerne stå derhjemme. Vi kunne forinden se, at de havde et ganske fornuftigt cykelcenter med BMC cykler. Og i og med jeg selv kører på BMC herhjemme, så virkede det helt fint.

Cykelleje

Vi valgte som sagt at leje to cykler gennem cykelcenteret på Playitas Resort og den beslutning fortryder jeg ikke et sekund. Den første uge kørte vi på to BMC Teammachine Roadbikes i carbon, som senere blev skiftet ud med BMC Teammachine Di2 Roadbikes. Ligeledes i carbon. Den primære grund til vi skiftede dem ud var på grund af gearene (Di2) og at de havde skivebremser fremfor fælgbremser. Personligt synes jeg, at der er en større bremseeffekt og mere sikkerhed i fælgbremserne ned af bjergene. Vi havde begge vores egne cykelsko og cykelcomputer med hjemmefra, men det var så også det. Cykelhjelm og holder til cykelcomputerne lejede vi gennem stedet. Jeg havde forinden tænkt på, om de kørte med de samme pedaler dernede som jeg selv gør, men den tanke havde jeg ikke behøvet at have. Stedet har pedaler til de forskellige typer klamper og kan let skifte pedalerne ud, alt efter hvad der passer til dine cykelsko og præferencer.

Cykelruter

Cykelruterne kan købes gennem cykelcentret eller du kan booke dig en på en guidet tur med Tomas fra cykelcenteret. Vi fik cykelruterne direkte ind på vores garmin cykelcomputere og det var virkelig luksus. Turerne med Tomas er fra 40-60km. De guidede turer koster lidt, men er det værd. Du kan selvfølgelig risikere at komme på hold med nogen, som ikke cykler på samme niveau som dig selv og du derved ikke får helt den planlagte træning ud af det. Samtidig kan du møde andre på dit niveau, nye cykelbekendtskaber og i kan sammen efterfølgende udforske øen sammen. Derudover er Tomas fantastisk som guide! Han har også gode anbefalinger til andre cykelruter. Vi prøvede første dag selv at cykle lidt rundt, men det vil jeg ikke anbefale. Vi kom ud på nogle off roads og farede vild.

Svømning

Playitas har en udendørs olympisk pool (50 meter), hvor du fra dag til dag kan booke dig ind. Man kan kun booke sig ind til dagen efter eller på selve dagen. Derved risikerer du altså ikke, at alt bare er fuldbooket før du overhovedet ankommer til stedet. Svømning koster 3,5 euro pr gang og du er ikke garanteret din egen bane. Dog er man max tre i hver bane og det synes jeg egentlig fungerer meget godt. Du kan svømme fra kl 8 om morgenen til kl 19 om aftenen. Stedet har pullbouys og bræts som man kan låne helt gratis. Det fungerede ganske fint synes jeg og det sparede en del plads i min taske.

Løberuter

Fuerteventura er ikke en flad ø. Som i slet ikke. Øen er en vulkanø og der er mange bjerge og højdemeter. Det kan være lidt af en udfordring, når man kommer hjemmefra flade Danmark. Særligt hvis du skal løbe intervaller. Playitas har ikke nogen dissideret løbebane, men i stedet kan man løbe på havnefronten, som har en strækning på 1 km. Derudover er der ca. 2,5 km fra Playitas en nedlagt parkeringsplads, som også er 1 km rundt eller 800 meter. Alt efter hvilken rute du tager på pladsen. Der løb jeg primært mine intervaller, da det passede med opvarmning og afjog. Hvis du er mere til lidt trail eller off road løb, så er der rig mulighed for det. Der er nogle ruter du kan følge, som går ud fra resortet. Der er fx en lyserød rute, en blå osv. Der er lagt farvede sten på vejen som indikerer, hvilken rute du følger.

Maden

Vi havde som sagt valgt at have fuldpension, som består af morgenmad, frokost og aftensmad. Der var i lejligheden køleskab, kaffemaskine, elkedel, to kogeplader og service. Så i princippet kan man sagtens køre med bare to måltider – fx morgenmad og aftensmad og selv have til frokosten i lejligheden. For os ville den løsning fremadrettet fungere bedre for os i og med vi ofte var ude og cykle ved frokosttid. Der er både et supermarked på stedet, lige oppe ved sportsbooking, og et i landsbyen 750meter derfra. Hvis du vil til et stort supermarked er der flere af dem i den nærliggende by 4 km fra resortet. Maden på stedet var buffet og faktiske ganske fin. Udvalget var stort og varierende. Jeg selv spiser ikke så meget kød, men der var mange alternativer og masser af grønt. Hvis man er veganer er udvalget ikke stort, men som jeg forstod på personalet dernede, så er det faktisk noget de arbejder på.

Aktiviteter

Vi var på ferien primært for at løbe, cykle, svømme og styrketræne. Og de fire ting i sig selv tager en del tid og der var derfor begrænset, hvad vi fik afprøvet af de andre aktiviteter. Vi downloadede dog deres app “Playitas”, hvor man kunne se en oversigt over aktiviteterne fra dag til dag og meldte os også på lidt forskelligt. Særligt holdet kl 18, hvor fokus var på udstrækning, afslapning og mobilitet, blev en favorit. En dejlig måde at afslutte dagen på. Derudover var Aqua holdet kl 15:15 også en favorit, men der var ikke altid vi var hjemme fra cykelturen til at kunne nå det. Næste gang jeg kommer derned skal jeg afprøve jumping fitness. Det var desværre fuldt booket den dag, hvor vi ville afprøve det. Jeg vil sige, at stedet har noget for alle. Alt fra yoga, bodyattack, spinning, tennis, TRX, crossfit, roadcykling, svømning, dans og løb. Der er så mange muligheder for aktiviteter til alle. Om du er ung, gammel eller midt imellem. Nogle af aktiviteterne er selvbetalte, men du kan sagtens komme på 2-4 hold dagligt uden at skulle betale. Så det er op til dig selv om du vil bruge penge på ferien eller ej.

Lejligheder eller dobbeltværelse

Da vi var på ferien åbnede de netop op for deres nyrenoverede dobbeltværelser og dem var vi ovre og se. De var virkelig fine og lå også i fin afstand til både mad og aktiviteterne. Mange af dobbeltværelserne havde også et lille tekøkken, som lejlighederne også havde. Forskellen på beliggenheden af 1 værelses lejligheder og dobbelt værelserne er primært at 1 værelses lejlighederne er tætte på børnepoolen og legepladsen for børnene. Playitas Resort har også annex, 2 og 3 værelses lejligheder. Fælles for førnævnte er dog at de er længere væk fra faciliteterne. Personligt ville jeg som par vælge enten dobbeltværelserne eller 1 værelses lejligheder. For børnefamilier vil 2 og 3 værelses lejligheder være en bedre løsning.

14 dage eller 7 dage

Jeg havde inden ferien min skepsis omkring de 14 dages træningsferie. Men den skepsis kunne jeg godt have pakket væk med det samme. 14 dage fløj afsted og efter den første uge følte jeg først, at jeg ligesom havde fundet en rytme mellem at slappe af og træne. Og bare fordi du er på et trænings resort betyder det ikke, at du skal træne alle ugens 7 dage. Der er rigeligt med andre ting, som du kan give dig til på stedet. Vi spillede en masse spil, minigolf og gik på eventyr i de omkringliggende byer og i naturen. Muligheden for at slappe af med en god bog eller lydbog ved poolen er altså heller ikke helt skidt, hvis jeg selv skal sige det.

Er aktiv ferie for alle?

JA ja ja og et stort JA! Jeg følte virkelig, at der var plads til alle på Playitas. Unge som gamle. Familier, par og solo rejsende. Der var en del danskere på stedet og det føltes helt naturligt at tale med de andre gæster. Vi mødte selv nogle søde ældre herrer fra Tyskland på vores cykeltur og det endte faktisk med at de inviterede os til Tyskland til et triathlon stævne nær deres hjemby. Hvor fantastisk er det ikke lige? Jeg blev faktisk overrasket over, hvor mange der rejste alene. Så hvis du har overvejet at rejse derned alene, så gør det. Spring ud i det. Jeg er sikker på, at du vil nyde det og skabe nye bekendtskaber. 🙂

Club La Santa eller Playitas Resort?

Den primære forskel på Club La Santa og Playitas Resort er, at du på førstnævnte får alt inkluderet. Du betaler en pris og så skal du ikke have pengepungen op mere. På Playitas Resort koster svømning, tennis, minigolf og andre aktiviteter penge. Derudover har Playitas Resort kun en olympisk pool, hvilket kan være lidt lidt i højsæsonen. For vores vedkommende kunne Playitas bedst betale sig for os, da vi primært skulle svømme, cykle, løbe og styrketræne. Jeg vil også klart anbefale Playitas Resort på grund af deres fantastiske og imødekommende personale. Virkelig et rart sted at være og jeg kommer uden tvivl tilbage.

Tips og tricks

Man bruger en del sportstøj på sådan en ferie – det er ikke nogen hemmelighed. Særligt når man er afsted i 14 dage. Vi havde hjemmefra taget håndvask sæbepulver med, så vi kunne vaske tøjet i badekaret og hænge det ud. Det fungerede virkelig godt. Der er dog også vaskeri på stedet, hvor man selv kan gå ned og vaske sit tøj. Man booker en tid i receptionen og så kan man ellers vaske sit tøj. Meget smart, hvis man også gerne vil have plads til andet end træningstøj i sin taske. Derudover er det tilladt at fylder sin drikkedunk op til måltiderne, så du imellem måltiderne ikke behøver at gå og købe vand hele tiden.

Hvis du gerne vil vide endnu mere om Playitas Resort så skriv endelig til mig her eller på instagram. Næste indlæg bliver om hvad man så skal pakke til en aktiv ferie.

Adios for nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait