Valg af virtuel app – Zwift eller Bkool?

Du har hometraineren, cyklen og mangler nu en app, hvor du kan køre i den virtuelle verden – men hvilken?

Både Zwift og Bkool er to online baserede videoruter, som gør at man kan cykle i London, New York eller i den fiktive verden Watopia. Jeg har ikke personlig erfaring med Bkool, men har hørt en del om appen særligt i podcasten “Bagerstop”. En af forskellene på de to apps, er hvilke ruter du kan køre og prisen. Bkool er en anelse billigere end Zwift.

Pris på Zwift og Bkool

Jeg mener, at jeg betaler 12 dollars (112kr) om måneden for zwift, hvor Bkool koster 8 dollars.

Mine erfaringer med Zwift

Lad os gå lidt i dybden med den app, som jeg selv har erfaringer med – nemlig Zwift. Zwift er en virtuel verden, hvor man cykler med sin egen figur. Du kan gå ind og “lave” dig selv og selv vælge din cykel 🙂

Zwift har en række programmer, som du kan følge over uger og som er med til at opbygge din cykelform. Der kan du selv vælge, hvilket program du vil følge. De har endda et der hedder “baby on board”. Du kan også tage en FTP test igennem Zwift, hvor der så er lagt opvarmning ind, selve testen og cool down. Dit FTP tal bliver så også brugt til at beregne dine zoner fremadrettet i Zwift. Meget smart fordi du så får en mere præcis og målrettet træning til netop dit niveau 🙂

Derudover kan du bruge Zwift til virtuelle races. Du kan invitere andre til at cykle med dig online. Gennem vinterhalvåret cyklede jeg fast med nogle andre gennem KTK86 på Zwift. Der havde et medlem fra KTK86 hver gang lavet en træning og nogle bloks, som vi skulle igennem. Vi snakkede ikke sammen undervejs, men skrev derimod inde i appen. På den måde fik man en lille følelse af det sociale under ned lukningen og COVID19. Fusion lavede også i februar en hel uges trænings camp online, hvor vi hver aften kørte sammen. Det var pisse fedt, men også hårdt.

Pssst… KTK86 har igen i år lavet fællestræning online. Startende fra 3. November. Du kan finde Facebook gruppen lige her. Update november 2022 – gruppen kører videre igen i år og du skal blot tilføje /tri cup efter dit brugernavn i Zwift.

Men skal jeg så vælge Zwift eller Bkool?

Den er svær. Begge apps kan jo noget. Jeg har dog selv valgt Zwift, fordi dem jeg kører med online også har Zwift. Det gør så at vi kan mødes og køre de samme pas.

Lav din egen træning i zwift

Udover at kunne cykle frit i Watopia, følge en af Zwifts mange træningsprogrammer, så kan du også lave din egen træning. Du går bare ind og lave dit pas ud fra, hvad træningen står på i dag. Det er under fanen “workout plans” du finder det. Jeg sad selv og nørdede lidt med det første gang – det tager lidt tid. Og ellers kan du sagtens overføre træningspas fra TraningsPeaks eller Garmin til Zwift også. Det hele skal selvfølgelig sættes op til det, men når du først har gjort det, så spiller det altså også bare.

Min personlige mening

Zwift fungerer bare. Jeg har brugt lidt over 300 timer på hometraineren og i den virtuelle verden indtil videre og jeg klager ikke. Der er nogle funktioner i zwift, som jeg ikke er fan af – fx “stick together” funktionen. Vi kørte med den nogle af dagene under Fusioncampen, men det havde den virkning, at hvis nogen kører hurtigere end andre i gruppen, så kan du ikke “stikke af”. Du trækker gruppen afsted og pludselig kan turen blive meget længere.

Derudover kan selve grafikken godt “hakke” nogle gange, men om det er Zwift eller opløsningen på min ipad, det tør jeg ikke sige. Men prøv det af – du kan få en gratis prøveperiode (7 dage) på Zwift og afmelde dig igen uden det koster noget.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait