Jeg er ikke særlig god til at få skrevet mine opskrifter ned – langt bedre til at lave det og spise det. Men det må der blive lavet om på. Denne overnight chiagrød med mangokompot må I ikke gå glip af! Jeg har lavet den et utal af gange selv og de fleste elsker den. Selv min farmor og farfar var vilde med den. Udover den smager himmelsk er den også super let at lave. Jeg lover, at det vitterligt ingen tid tager. Jeg har i den her opskrift brugt mango, hjemmelavet müsli og kokosflager, men det kan du variere som du vil. Af nedenstående opskrift bliver der til fire små glas eller to store portioner. Prøv den af og enjoy.
Opskrift på en let og lækker chiagrød
I dag giver jeg jer opskriften på en let og lækker chiagrød. Og det er faktisk min all time favorit overnight chiagrød med mangokompot, müsli og frisk kiwi på toppen.
Equipment
- Skål med låg
- Røreske
- Stavblender (til kompoten)
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dåse kokosmælk Jeg bruger den almindelige udgave
- 1-2 spsk skyr, A38 eller creme fraiche Afhængig af hvilken konsistens du ønsker
Mangokompot
- 1 frisk lime saft
- 1 tsk honning
- 1 pose frosen mango
Topping
- ristede kokosflager
- 2 spsk müsli
- 1 kiwi
Sådan gør du
- Bland kokosmælk med chiafrø og vaniljesukker. Rør det godt igennem og stil det i køleskabet til næste dag.
- Rør chiagrøden godt igennem igen inden brug, så der ingen klumper er.
- Tilføj nu 1-2 spsk Skyr, A38 eller creme fraiche for at få en lidt lettere konsistens.
- Nyd chiagrøden og mangokompoten afkølet. toppet med müsli og kokosflager (der kan også bruges hindbærkompot og andre friske bær). Mangokompoten kan enten ligges som læg, i toppen eller i bunden, det er hvad man lige føler for.
Mongokompot
- Hæld de frosne mangoer i en gryde og giv det et lille opkog
- Hæld limesaften og honning ved de frosne mango stykker
- Tag stavblenderen frem og giv det en tur, til det er en ensartet masse.
Det var bare det.. for denne gang.