Ét døgn i Prag for under 800 kr. pr person med alt inkluder

Rejse udenrigs for blot et døgn til fx Prag? 

Kan man virkelig få en dagsrejse til pragtfulde Prag til under 800kr per person? Inklusiv oplevelser og mad. Mit svar vil være JA! Jeg har gjort det én gang før og skal gøre det igen her i juli. Første gang jeg gjorde det var lige før nedlukningen af Danmark (og resten af verdenen).

Sara og jeg tog et morgenfly (Ryanair) fra København Lufthavn og satte kurs imod Prag som der skulle blive til en dagsrejse. Vi havde allerede været i byen tidligere på året, hvor vi havde forelsket os i særligt to spisesteder, zoologisk have og stemningen i byen.  

Sidder i flyveren på vej til Prag på en ét døgns tur

Vi landede i Prags lufthavn kl. 10.10 og gik ned imod metroen og tog denne indtil byen. Metro koster ingenting i Prag og min oplevelse er at metrosystemet i Prag fungerer rigtig godt. Vi kunne først tjekke ind på vores Airbnb værelse kl. 14, men det passede rigtig godt i forhold til en frokost på en af vores yndlings spots – Cafefin. De havde nogle rigtig lækre ristede brød med avocado, rucola, røræg og tomat og de lækreste bowls! Alt deres mad smager så fantastisk og er i øvrigt utrolig instagram værdigt.

De er på instagram under cafefin.coffeehvis I er nysgerrige på deres mad. Priserne er samtidig rigtig fine sammenlignet med de danske. Vi tog efter vores frokost hen til vores værelse og tjekkede ind via en boks, satte vores ting og gik videre ud for at opleve byen. Vi havde lejet samme værelse som sidste gang vi var i byen, så vi fandt let og elegant hen til stedet og check in gik også hurtigt, fordi vi netop havde prøvet det tidligere.  

Vi havde nogle spots, som vi gerne ville se lidt nærmere på og satte kurs herimod. Jeg kan anbefale deres zoologiske have, som dog ligger lidt udenfor byen. Første gang gik vi de 5 km ud til zoologisk have og så en masse ting undervejs. Det tog sin tid, men vi er begge to piger der elsker at snakke og gå så det passede jo meget godt sammen. Det koster omkring 65kr at komme ind pr. person og området er enormt. Vi kunne sagtens bruge adskillige timer her. Til bonusinfo er der er en svævebane inde i zoo som bringer dig fra det ene niveau til det andet. Det kostede vel omkring 5-10kr at få en tur op.  

Andre seværdigheder 

Seværdigheder i prag - billede af borg

Når Sara og jeg er på ferie sammen går vi egentlig til det meste – på den måde ser man en masse undervejs og følelsen af blot at komme fra a til b forsvinder også lidt. Samtidig er Prag en virkelig smuk og gammel by og selve gåturen i byen er næsten en seværdighed i sig selv. I og med vi valgte at gå rundt til alt så vi også hurtigt det meste af byen på bare en enkelt dag.

Første gang vi var i byen så vi Charles Bridge – Karlsbroenog vi så også broen på vores en dags tur. Charles Bridge er blot en af mange broer over floden ”Vltava” og vi gik også over nogle af de andre, som er en tak mindre populære. Fx ligger der en anden bro i kort afstand her fra som fører direkte op til Prags Borg. Der er en fantastisk udsigt heroppe fra og på vejen derop er der en række små hyggelige butikker med bl.a. keramik. Sara samler på keramik og derfor var vi også inde i nogle forskellige før hun valgte den kop, som hun ville have med hjem.  

Udover ovenstående er det også en seværdighed i sig selv bare at slentre gennem byen. Der er nogle store markedspladser, hvor der bliver solgt alt fra træfigurer til friske bær. På vores en dags tur havde vi bestilt en tur via Getyourguide til at komme ind og spille minigolf i UV. Det var supersjovt at prøve og JEG VANDT over Sara. Sara er et af de største konkurrencemennesker, som jeg kender og så er det altid lidt ekstra sjovt at vinde over hende.  

Aftensmad  i Prag 

Ved sidste besøg i Prag spiste vi bl.a. på Las Adelitas, som er et mexicansk sted. Det var virkelig lækkert og hvad jeg vil kalde for ægte mexicansk mad. Det kan kun anbefales. Vi prøvede også SaSazu – en asiatisk restaurant med den lækreste mad, jeg længe har fået. Stedet ligger i udkanten af centrum – stadig i gå afstand, men med tætte fødder og en tidsplan tog vi en über. Vi gav omkring 70kr for de 3 km, hvilket må siges at være en helt fair pris. I hvert fald en pris jeg gerne ville give, fordi det betød jeg kunne ligge og slappe af i sengen lige en halv time mere og nyde lidt at min indkøbte slik. På SaSazu er der massage inkluderet i prisen – altså en massage til skulderne. Første gang undrede Sara og jeg os rigtig meget over tilbuddet om massage og takkede pænt nej. Vi så dog at det var normalt på stedet og at andre gæster sad ved bordene og fik lidt massage til deres skuldre. Da vi kom til SaSazu for anden gang tøvede Sara ikke med at sige ja til lidt massage.  

Aftensmad i Prag

Snacks 

Vi kan ikke komme udenom at jeg er en snacker! Som i virkelig! På markederne rundt i byen kan du købe de lækreste bær med tilhørende lille gaffel – perfekt til at snacke på vejen. Derudover har Prag et utal af bland selv slik butikker. Slikket ligger på store tønder og butikkerne er næsten på hvert et gadehjørne. På vores første tur blev jeg lidt gnaven fordi jeg var sulten og vi var faret vild og vupti så kom redningen – slik til mig og fred til Sara. Nu skal i ikke tro, at det kun var mig der og snackede – Sara er bare mere en brød pige. Så hun prøvede hvad jeg tænker er deres traditionelle form for dessert. En form for kanelbrød med sukker og hvor man kan få is i. Jeg smagte Saras – de er absolut godkendte! 

Prisleje 

Vi gav 300kr i alt for vores flybilletter tur/retur og 334kr for vores overnatning på vores værelse centralt i Prag. Det er altså 634kr for transport og overnatning for to personer. Og flyvetiden til Prag er heller ikke at snakke om. Jeg tror, at jeg rundt regnet endte med at bruge 800kr i Prag med mad og transport og minigolf for den ene døgn. Det er altså en billig dagstur hvor man samtidig for lavet en masse. Alle pengene værd. Sara og jeg har begge en del at se til i vores hverdag og derfor er det også fedt virkelig at kunne bruge et døgn intensivt sammen og få samlet op på, hvad der foregår i hver vores liv. Klart noget jeg vil anbefale både som en længere date med din kæreste eller en venindedate.  

Det var det… for denne gang.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...